Disable_right_click


Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

πώς ζούσαν οι πρώτοι Χριστιανοί;

....Όλοι όσοι πίστεψαν είχαν μία καρδιά και μία ψυχή. Κανείς δε θεωρούσε ότι κάτι απ'τα υπάρχοντά του ήταν δικό του, αλλά όλα τα είχαν κοινά. Οι απόστολοι κήρυτταν και βεβαίωναν με μεγάλη πειστικότητα ότι ο Κύριος Ιησούς αναστήθηκε. Κι ο Θεός έδινε σε όλους πλούσια τη χάρη του. Δεν υπήρχε κανείς ανάμεσά τους που να στερείται τα απαραίτητα. Γιατί όσοι είχαν χωράφια ή σπίτια, τα πουλούσαν κι έφερναν το αντίτιμο αυτών που πουλούσαν και το έθεταν στη διάθεση των αποστόλων. Απ'αυτό δινόταν στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του. 
  Έτσι έκανε και ο Ιωσής, ένας λευίτης από την Κύπρο, που οι απόστολοι τον ονόμασαν Βαρνάβα, όνομα που μεταφράζεται "ο άνθρωπος της παρηγοριάς". Αυτός είχε ένα χωράφι, το πούλησε κι έφερε τα χρήματα και τα έθεσε στη διάθεση των αποστόλων.

από την Καινή Διαθήκη, Πράξεις των Αποστόλων, κεφ.4 στ.32-37

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε μου, εδώ θα πω για μία ακόμη φορά κάτι που διάβασα κάποτε και το λέω κι εγώ.Ο Χριστιανισμός και ο Κομουνισμός είναι θεωρίες τέλειες όμως ανεφάρμοστες.Πες μου ΕΝΑΝ που θα γυρίσει το μάγουλο του, που θα μοιραστεί τα ..ιμάτια του, που θα θέλει την ισότητα με τον διπλανό του, που θα δώσει το σπίτι και τη περιουσία του..ούτε στον ύπνο σου καλέ μου.Παίρνουμε από το Λόγο του Κυρίου ( μάλλον κρατήσαμε ) ότι μας συμφέρει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αχτίδα μου!
      Μόνο ο Θεός είναι τέλειος! Εμείς μπορούμε να φτάσουμε στην τελειότητα και να γίνουμε θεοί κατά χάρη. Η προαίρεσή μας, το φως και το σκοτάδι μέσα μας συνέχεια πολεμούν. Η ελευθερία μας, αυτό το θεϊκό δώρο, πολλές φορές το χρησιμοποιούμε με εντελώς λάθος τρόπο.

      Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς ανθρώπους που γυρίζουν το μάγουλο, που μοιράζονται τα ιμάτιά τους, που θέλουν την ισότητα, που άφησαν άλλους να ανεβούν στην ιεραρχία στη δουλειά, που μοιράστηκαν το σπιτικό τους.

      Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι τέτοιοι γύρω μας. Αλλά είναι συνήθως αφανείς. Δεν το διαφημίζουν. Η αγάπη τους είναι πραγματικά συγκλονιστική.

      Φυσικά, όλοι πάσχουμε. Αλλά αυτή είναι η ομορφιά της ζωής: να προσπαθούμε κάθε μέρα, όσο μπορούμε, να γινόμαστε λιγότερο χοϊκοί!!

      Νομίζω, μόλις μου έδωσες μια ομορφη ιδέα για καινούρια ανάρτηση :) :)

      Διαγραφή
  2. Άκριβώς.Συμφωνώ με το σχόλιο σου αχτίδα.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή