Disable_right_click


Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Με τον άνθρωπό σου

Είτε λέγεται φίλος είτε παρέα είτε σύντροφος ζωής, νομίζω αυτός ο κανόνας της αγάπης έχει εφαρμογή παντού. Μα στάσου... Δεν είναι κανόνας η αγάπη. Κανόνας και αγάπη είναι πράγματα που σπάνια συναντώνται...

Όχι, όχι. Δεν ταιριάζει να λέω ότι είναι κανόνας η αγάπη. Θα παρομοίαζα τον κανόνα με τις ράγες των τραίνων και την αγάπη με το κομποσκοίνι.

Οι ράγες των τραίνων σπάνια συναντώνται. Μπορεί να'ναι πάντα δίπλα η μία στην άλλη. Μπορεί να πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Μα είναι κρύες, παγωμένες, ακίνητες και δεν αλληλεπιδρούν. Καμία σχέση με την αγάπη. Η αγάπη θα'λεγα πως μοιάζει με το κομποσκοίνι. Που'ναι το σχοινάκι του Θεού το πλεγμένο με χίλιους σταυρούς κι ευχές. Που τυλίγεται τόσο έμπονα. Είναι ζεστό, έχει μέσα του κάτι απ'τα δάκρυα της μετάνοιας και τη γλύκα της Χάρης Του...

Ναι. Η αγάπη είναι Χάρη Θεού. Είναι σταυρός. Είναι δάκρυ έμπονο σαν φτερό αγγέλου. Είναι καθημερινός αγώνας που συναντιέται κι αλληλεπιδρά. Που μπορεί να σου χαρίσει ζωή. 

Έτσι να'σαι και συ με τον άνθρωπό σου. Σαν το κομποσκοίνι. Ν'ανεβαίνετε ψηλά. Να προσπαθείτε. Να μιλάνε οι καρδιές σας. Να γλυκαίνονται οι κοινές προσευχές σας. Έτσι αξίζει. Μαζί.

4 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ που δώσατε τη σωστή διάσταση στο συναίσθημα που ενώνει και συμπληρώνει με τη Χάρη Του τις ανθρώπινες σχέσεις. Με αγγιξατε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ που αγγιξατε τόσο σωστά με τη Χάρη Του το συναισθημα που ενώνει δύο ανθρώπους Με αγγιξατε
    Πολύ.
    Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα φίλε μου, τι όμορφο κείμενο!!!Πράγματι η Αγάπη είναι χάρη Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πραγματικα ομορφο κειμενο,λιγο αν αφεθουμε σε αυτα τα συναισθηματα αφηνουμε το εγω μας και τοτε καταλαβαινουμε το Θειο στοιχειο που μας εφερε κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή