Disable_right_click


Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Στον αποηχο της χτεσινης μερας

Σημερα ξεκινησα να γραφω με αφορμη τη χτεσινη γιορτη των αγιων Ακυλλα και Πρίσκιλλας. Δεν γνωριζα λεπτομερειες απο τη ζωη τους (τον βιο τους οπως ειναι ο εκκλησιαστικος ορος). Ομως, μελετωντας τη ζωη τους, συνειδητοποιησα το ποσο σπουδαιοι ανθρωποι ηταν. 

Δεν ηξερα οτι μαρτυρησαν, δεν ηξερα οτι η εκκλησια μας τους τιμα ως αποστολους. Τι σπουδαια τιμη! 

Κι αν σκεφτει κανεις οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν ηταν καν ορθοδοξοι, μπορει να καταλαβει το μεγεθος της μεταστροφης τους, την ανοιχτωσια της ψυχης τους, την αληθεια των καρδιων τους. 

Αφησαν, αλλαξαν ριζικα τις ζωες τους οταν γνωρισαν τον αποστολο Παυλο, αυτον τον φλογερο αποστολο. Βαφτιστηκαν. Εγιναν βοηθοι του. Αρχισαν με πληρη ανιδιοτελεια να κανουν ό,τι περνουσε απο το χερι τους για να μεταδοθει το φως του Χριστου στους συνανθρωπους τους.

Ειναι μεγαλο παραδειγμα για μας. Νιωθω πως χρειαζομαστε λιγη απο αυτη την γλυκια φωτια του Χριστου να ξεπαγωσει η δικια μας καρδια. Να γλυκανει ο μεσα μας κοσμος. Να συναισθανθουμε πως αγαπη Χριστου σημαινει αγαπη στην πραξη. Πως το να εισαι χριστιανος δεν ειναι απλως ενας τιτλος, αλλα συνεχες καθημερινό βιωμα κι αγωνας προς την ενωση μαζι Του και μεταξυ μας.

υγ: Πολλες πολλες ευχες και να'χεις μια ομορφη μερα!
υγ2: Εγραψα αυτη την αναρτηση απο το ταμπλετ μου γι'αυτο συγχωρεσε μου τυχον λαθη και τον μη τονισμο των λεξεων.


3 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε μου το είχα διαβάσει για το βίο τους, όταν Αγιογραφούσα μου είχε γίνει συνήθεια να διαβάζω τους βίους των Αγίων για να ξέρω τι και ποιόν ζωγραφίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Σεβάχ. Ενδιαφέρον το Κείμενό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη την εποχη πραγματικα χρειαζομαστε αυτα τα προτυπα,τα νεα ζευγαρια ειδικα περισσοτερο,η πραγματικη ζωη εν Χριστω να δυναμωνει και τις σχεσεις που βαλλονται απο το μολυσμενο περιβαλον. ευτυχως ο Θεος δεν μας αφηνει μονους.Καλο βραδυ κυριε Σεβαχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή