Disable_right_click


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ισότητας λόγος, ενότητας πράξη.

Επιτέλους, ποιος είναι ο Παύλος; Και ποιος είναι ο Απολλώς; Είναι απλώς υπηρέτες του Θεού που σας οδήγησαν στην πίστη. Καθένας από μας κάνει το έργο που του ανέθεσε ο Κύριος. Εγώ φύτεψα, ο Απολλώς πότισε, αυτός όμως που φέρνει την αύξηση είναι ο Θεός. Ώστε ούτε αυτός που φυτεύει είναι κάτι ούτε αυτός που ποτίζει, αλλά εκείνος που φέρνει την αύξηση, ο Θεός. Στο ίδιο επίπεδο είναι και αυτός που φυτεύει και αυτός που ποτίζει. Αλλά ο καθένας θα πάρει το δικό του μισθό, ανάλογα με τον κόπο του. Γιατί εμείς είμαστε συνεργάτες στην υπηρεσία του Θεού κι εσείς το χωράφι του Θεού, το οικοδόμημα του Θεού.
προς Κορινθίους Α', κεφ.3, στ.5-9

Είμαστε όλοι ένα. Δεν υπάρχουν ανώτεροι ή κατώτεροι! Δεν υπάρχουν αφεντικά ή ηγέτες με αναγκαστική εξουσία δεσποτισμού. Όλοι είμαστε αδέρφια και πατέρας μας είναι ο καλός Θεός. Ενωμένους μας θέλει στο ποτήρι της Κοινωνίας μαζί Του κι έτσι αξίζει να πορευόμαστε σ'αυτή τη ζωή την προσωρινή. Διότι στην άλλη την αιώνια, απλά θα χαιρόμαστε την ατέρμονη χαρά Του!

Ονειρεύομαι μια χριστιανική κοινότητα χωρίς σχέσεις εξουσίασης, χωρίς μικρότητες και μίση, χωρίς σύνδρομα μειονεκτικότητας. Τι μπορώ να κάνω εγώ σαν Σεβάχ γι'αυτό; Να εξομολογούμαι, να κοινωνώ, να βελτιώνω τον εαυτό μου με την χάρη Του. 'Ειρήνευσε και θα ειρηνεύσουν χιλιάδες γύρω σου', όπως είχε πει κι ο άγιος Σεραφείμ που σήμερα γιορτάζει. 

Ο δρόμος προς την ενότητα είναι ένας και περνάει απ'το αμπέλι του ζωοδότη Χριστού μας.

2 σχόλια: