Disable_right_click


Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Γράμμα σε σένα

Αγαπητέ/ή μου φίλε/η,

κάτι που έκανα από παιδί ήταν να διαβάζω πολλά βιβλία. Κάτι που τώρα δυσκολεύομαι -είναι η αλήθεια- λόγω έλλειψης χρόνου ελεύθερου. Διάβαζα και προσπαθώ να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία, πνευματικά βιβλία κι ό,τι άλλο όμορφο έρθει στην κατοχή μου.

  Εσύ μελετάς; Διαβάζεις βιβλία; Να διαβάζεις. Όχι μόνο για αποτοξίνωση απ'τις οθόνες κινητών, τάμπλετς και υπολογιστών. Αλλά για τη δική σου ωφέλεια. Μελέτα πνευματικά βιβλία. Είναι σαν το νέκταρ των λουλουδιών. Με ένα όμορφο, ωφέλιμο βιβλίο ανοίγει η ψυχή, φωτίζεται η καρδιά, πλαταίνουν τα θετικά συναισθήματα, δημιουργείται καλύτερη σύνδεση με τον Πατέρα μας Θεό.
  
  Ένα καλό βιβλίο μπορεί να σε κρατήσει στα δύσκολα. Μπορεί να κρατήσει αναμμένο το καντηλάκι της ψυχής σου ακόμη κι αν δυσκολεύεσαι πνευματικά. 

  Ποιο βιβλίο διάβασες τελευταία; Έχεις κάτι να προτείνεις κι εδώ στην γωνιά μας;

8 σχόλια:

  1. Γειά σου Σεβάχ.Αυτή την Περίοδο διάβασα του Πρεσβυτέρου Δορμπαράκη Γιώργου Σχέση και Σχέσεις ένα Νεανικό Βιβλίο Πάντα Επίκαιρο Εκδόσεις Αρχονταρίκι.Ήταν Εξαιρετικό.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου αγαπημένε Σεβάχ.Διάβασα πρόσφατα το Συνομιλίες με παιδιά της αδερφής Μαγδαλινής της Ι.Μ.Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ το οποίο βρήκα πολύ ωφέλιμο,ζωντανό και πρακτικό. Τώρα τελειώνω το "Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης, ο Θεολόγος και Παιδαγωγός της ερήμου, του Γ.Κρουσταλλάκη.Εξαιρετικό! Περιμένουμε και τις δικές σου προτάσεις...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αλέξη! θα τα αναζητησω κ τα 2! Σε ευχαριστώ πολύ!
      Γενικώς, παλιότερα διάβαζα πάρα πολλά βιβλία, κυρίως όταν ταξίδευα. Τώρα, ταξιδεύω λιγότερο κι, όταν το κάνω, συνήθως είμαι κουρασμένος κι απλά θέλω να κοιμάμαι :)
      Καλημέρα, καλή δύναμη, αδερφε!
      υγ: Θα κάνω κι άλλες παρουσιάσεις, πρώτα ο Θεός.

      Διαγραφή
  3. Χαίρετε εν Κυρίω, Σεβάχ!

    Η καλύτερη συντροφιά είναι ένα βιβλίο, πόσο μάλλον αν είναι ωφέλιμο και για την ψυχή μας!
    Σαν καλοκαίρι που είναι, διάβασα αρκετά τον τελευταίο σχεδόν μήνα. Λοιπόν, ξεκινώ την βιβλιοπαρουσίαση.
    1ο: Ο Ιερομάρτυς Γεώργιος Σκρέκας και η τιμία αυτού πρεσβυτέρα, εκδόσεις Ενωμένη Ρωμιοσύνη. (Ένας ευλογημένος ιερέας που μαρτύρησε στη Μεγάρχη Τρικάλων Μεγάλη Παρασκευή και πάνω σε σταυρό, σαν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Αξίζει να το διαβάσεις....)
    2ο: Ο Γέρων Ιάκωβος, εκδόσεις Ενωμένη Ρωμιοσύνη.
    3ο: Ο Όσιος Δαβίδ ο "Γέρων", ο εν Ευβοία, ο θαυματουργός, εκδόσεις Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ Λίμνη Ευβοίας.
    4ο: Α εωράκαμεν και ακηκόαμεν, εκδόσεις Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος Πρόμαχοι Αριδαίας. (Οι αναμνήσεις του Ηγουμένου του μοναστηριού Παΐσιου από τη γνωριμία του με τον Άγιο Παΐσιο. Ακόμη, είναι πολύ όμορφο εικονογραφημένο. Αξίζει...)
    Μπορώ όμως να προσθέσω κι άλλα που διάβασα μες στη χρονιά και ξεχώρισα. Αυτή τη στιγμή μου έρχονται στο μυαλό μου, τα τρία βιβλία του Πατρός Νικολάου Χατζηνικολάου, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με τίτλους: "Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός", "Αν υπάρχει ζωή θέλω να ζήσω", "Τελευταία μας ελπίδα η πρώτη μας αγάπη". Είναι και άλλα, αλλά επειδή βρίσκομαι στο χωριό και δεν θυμάμαι ακριβείς τίτλους, Σεβάχ μου, θα κάνεις υπομονή μέχρι να επιστρέψω....
    Αυτά προς το παρόν. Ζητώ συγγνώμη για την πολυλογία μου.

    Με εν Χριστώ αγάπη,
    Ιωάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα, σ'ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για όλη την πολύτιμη συλλογή!

      Διαγραφή
    2. Σεβάχ, εγώ σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το χρόνο που διαθέσατε, για να διαβάσετε το μακροσκελές μήνυμά μου! Αύριο, πρώτα ο Θεός, μπορώ να προσθέσω μερικά ακόμη βιβλία στην πολύτιμη συλλογή!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Σεβάχ!
      Η συμπλήρωση της πολύτιμης συλλογής:
      1ο: Ευαγγελία Κουσκουλή, Μυρσίνη Δοξαστική-Διάλογοι με την Παναγία, Εκδόσεις Σαΐτης. (Ένα μυρίπνοο βιβλίο για την παρουσία της Παναγίας μας στην καθημερινή μας ζωή!)
      2ο: Π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, Ο Άγιος Νεκτάριος και ο Όσιος Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος (αυθεντικές μαρτυρίες), Εκδόσεις Επτάλοφος. (Ένα οδοιπορικό στις ζωές των δύο Αγίων, με γεγονότα που άκουσε ο ίδιος ο συγγραφέας.)
      3ο: Ομάδα συγγραφέων, Ευτυχία είναι..., Εκδόσεις ελληνοεκδοτική. (Ένα υπέροχο βιβλίο για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι δίπλα μας κάθε λεπτό, αλλά δεν την αναγνωρίζουμε δυστυχώς...)
      4ο: Βασιλική Ράλλη, Νεοφανείς Άγιοι της Λέσβου, Εκδόσεις Ι.Μ. Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου Βατοπέδι Χαλκιδικής. (Ένα οδοιπορικό στη ζωή των Αγίων.)
      5ο: Γέροντος Πορφυρίου Ιερομονάχου, Ανθολόγιο συμβουλών, Εκδόσεις Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Μήλεσι Αττικής. (Πνευματικές ρήσεις του Γέροντος Πορφυρίου.)
      6ο: Θησαυρός Παρακλητικών κανόνων, Τόμος Α' & Β', Εκδόσεις Παπαδημητρίου. (Παρακλήσεις στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την Παναγία για κάθε περίσταση.)
      7ο: Ιερομονάχου Αντωνίου, Αγιορείτες Πατέρες ΙΘ αιώνος, τόμος Α', Εκδόσεις Ινδίκτος. (Είναι το καινούργιο μου απόκτημα αυτό. Έχει αρκετούς τόμους. Σε κάθε τόμο αναφέρει το βίο από διάφορους Γέροντες-Αγίους που ζούσαν στο περιβόλι της Παναγίας.)
      Καλό και ευλογημένο διάβασμα! Εύχομαι και ελπίζω, να ξεδιψάσουν την ψυχούλα σας και να σας λυτρώσουν!
      Και πάλι χίλια συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα. Καλή μας δύναμη!

      Διαγραφή