Disable_right_click


Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Ψυχοσάββατο σήμερα, Σεβάχ

Χώμα είμαστε και στο χώμα θα επιστρέψουμε. All we are is dust in the wind. Αυτό ισχύει για το σώμα μας. 

Η ψυχή μας, όμως, θα συνεχίσει στην άλλη ζωή.

Ψυχοσάββατο σήμερα και θυμόμαστε όλους όσους δεν είναι ζωντανοί αυτή τη στιγμή. Προσευχόμαστε γι'αυτούς που ίσως ποτέ δεν είχαν κάποιον να τους νοιάζεται. Για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με βίαιο τρόπο: πολέμους, θλίψεις, τραγωδίες. Προσευχόμαστε για όλους εκείνους που ξέραμε. Που μάθαμε. Που ζήσαμε. Που μεγαλώσαμε ίσως μαζί. Οι προσευχές μας είναι σαν γράμματα που αποστέλλονται μέχρι το θρόνο του Θεού.

Ψυχοσάββατο σήμερα, Σεβάχ.
Και αξίζει να μάθεις να σκέφτεσαι και πέρα από τον εαυτό σου. Το ίδιο δεν θα'θελες και συ; Να υπάρχει κάποιος μετά από χρόνια να μνημονεύει το όνομά σου όταν πλέον θα είσαι κεκοιμημένος; Τα μνημόσυνα είναι μεγάλη ξεκούραση και χαρά για τις ψυχούλες όσων πια δεν είναι κοντά μας και σωματικά.

Ψυχοσάββατο σήμερα, Σεβάχ.
Να θυμάσαι ότι στην άλλη ζωή, την αιώνια, θα ζεις αιώνια. Γι'αυτό, αγωνίσου. Προσπάθησε. Μετανόησε. Σκέψου τα λάθη σου, τα πάθη σου και ξεφορτώσου τα στο πετραχήλι της εξομολόγησης.

Μπορούμε να γίνουμε φωτεινοί. Ολοφώτεινοι. Αρκεί να μάθουμε να προσπαθούμε ν'ακολουθούμε το παράδειγμα του στοργικού Θεού Πατέρα μας.



2 σχόλια:

  1. Kαλή Μετάνοια, να Έχουμε Όλοι.Αυτή η Ημέρα, Όντως Αξίζει, Κάποιος να Κάνει, ένα Απολογισμό, από την Ζωή του.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το Ψυχοσάββατο δυστυχώς δεν πήγα πρόσφορο και κόλοιβα στην εκκλησία φίλε μου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή