Disable_right_click


Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Βιβλιοπρόταση!

 Αδερφή/έ μου,

πραγματικά δεν θυμάμαι πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που πραγματοποίησα την τελευταία βιβλιοπρόταση-βιβλιοπαρουσίαση... Αν βρω λίγο χρόνο μετά, ίσως από καθαρή περιέργεια να το ερευνήσω!

Ωστόσο, με αυτές τις λίγες γραμμές δεν θέλω να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο σου. Οπότε, μπαίνω κατευθείαν στον τίτλο της βιβλιοπρότασής μου: "Μάξιμος". Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός και το έχει συγγράψει η πολυτάλαντη συγγραφέας Αλέκα Ρίτσου.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη ζωή του αγίου Μάξιμου του Ομολογητή με έναν τρόπο μοναδικό, πρωτότυπο, γλαφυρό. Φωτίζει τόσο την αγιότητά του όσο και την χοϊκότητά του. Περιγράφει τόσο τους θεολογικούς του αγώνες όσο και τις απλές, καθημερινές στιγμές του ως απλός πολίτης της Βασιλεύουσας όσο και ως ασκητής και περιπλανώμενος υπαρασπιστής των δογματικών αληθειών της πίστης μας.

Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου, νιώθεις πως είσαι κι εσύ, ο αναγνώστης, εκεί δίπλα στον άγιο. Δίπλα σε κάθε του βήμα. Ζεις τις ιστορικές στιγμές που έζησε τόσο η βυζαντινή αυτοκρατορία όσο και τους θλιβερούς, επαίσχυντους δρόμους που ακολούθησαν πολιτικοί και εκκλησιαστικοί άρχοντες. Μέσα από την ανάγνωση των σελίδων του βιβλίου, θα γνωρίσεις σπουδαίες προσωπικότητες όπως τον Σωφρόνιο, τον πάπα Μαρτίνο και αρκετές ακόμη που δεν θέλω να στις πω από τώρα.

Θα μπορούσα να γράφω πολλές, πολλές ακόμη παραγράφους. Μα δεν έχει νόημα. Αναζήτησε το βιβλίο και διάβασέ το. Εμένα με συγκλόνισε. Τόνισε και στερέωσε την πίστη μέσα μου. Με βοήθησε πολύ.

Ο Θεός μαζί σου, αδερφή/έ.
Καλό Δεκαπενταύγουστο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου