Disable_right_click


Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Βιβλιοπροτάσεις

Καλημέρα! Έχεις διαβάσει το βιβλίο «Όταν μιλούν τα παιδιά μας;». 

Το έχει γράψει ο αρχιμ.Γεννάδιος Κουτσόπουλος και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘Σωτήρ’. Είναι ένα μικρό θαύμα (αλήθεια, έτσι θα το ονόμαζα!) με λιγότερες από 200 σελίδες, το οποίο με σύντομες ιστορίες αληθινές βοηθά τους γονείς να γνωρίσουν λίγο πιο ουσιαστικά των κόσμο των παιδιών, τις ανάγκες τους. 

Μας παρακινούν αυτές οι μικρές σκηνές από τις ζωές των παιδιών να τους δώσουμε σημασία, να τα ακούσουμε, να διδαχθούμε από αυτά, να ωφεληθούμε από την αθωώτητά τους και να τα φροντίσουμε με διάκριση, αγάπη και ειλικρίνεια.

Μεταξύ άλλων, το βιβλίο απαντά (πάντα μέσα από τις ιστορίες του) και στα ακόλουθα ερωτήματα:

Πώς διαχειριζόμαστε τα ζωηρά και ατίθασα παιδιά; Ποια είναι η αιτία που το παιδί έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση; Μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία; Τι νιώθει το παιδί όταν βλέπει τους γονείς του να χωρίζουν; Πώς αντιμετωπίζουμε το πένθος από την απώλεια αγαπημένων προσώπων; Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε στις ψυχές των παιδιών υγιή σχέση με τον Θεό; Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να νηστεύουν και να εξομολογούνται; Ποια είναι η επίδραση που ασκεί το παράδειγμα των γονέων;

Μου το έκαναν δώρο αγαπημένες ψυχές (τις οποίες και ευχαριστώ βαθιά) και σας το προτείνω κι εγώ με πολλή θέρμη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου