Disable_right_click


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πρώτη φορά είδαμε παπά και να μη μας μιλήσει για το Θεό

Κι έλεγαν οι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι: "Πρώτη φορά είδαμε παπά και να μη μας μιλήσει για το Θεό". Όταν κάποια νέα του το είπε με αφέλεια, εκείνος της απάντησε ως εξής:
 "Σε παρακαλώ, Γιωργία παιδί μου, μη με παρεξηγείς, που δε σου μίλησα για το Χριστό. Δεν το έκανα από ασέβεια, αλλά από ευσέβεια. Γιατί εγώ δε μιλώ σε κανένα θρησκευτικά αν δε μου το ζητήσει". (...) Κι ο γέροντας έβαζε στους αρχάριους αυτούς ένα πολύ ελαφρύ πνευματικό πρόγραμμα, που σίγουρα θα το εκτελούσαν μετά χαράς.

απόσπασμα απ'το βιβλίο "Ανθολόγιο συμβουλών" του γέροντα Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη,
εκδ. Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, Μήλεσι Αττικής






υγ: Καλημέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το θέμα της ψηφοφορίας πάνω δεξιά. Πιστεύετε ότι θα πρέπει στην αόρατη γωνιά να σχολιάζουμε και γεγονότα της καθημερινότητας; πχ:εκλογές, πολιτική, γεγονότα διάφορα; Οι δύο απόψεις οι αντίθετες είναι οι εξής: Η μία άποψη λέει ότι δεν πρέπει η αόρατη γωνιά να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πρέπει να είναι "παρούσα" και να ασχολείται. Η άλλη (και εντελώς αντίθετη άποψη) λέει ότι υπάρχουν τόσα άλλα άπειρα sites και blogs και θα ήταν καλό η αόρατη γωνιά να συνεχίσει να πραγματεύεται τα θέματα με τα οποία ασχολείται όλο αυτό τον καιρό... Έχω αρχίσει να καταλήγω σε μια άποψη, αλλά δε θα σας την πω ακόμα. Περιμένω την δική σας ψήφο ή και το σχόλιό σας επιπρόσθετα, αλλά αιτιολογημένα. Ευχαριστώ.

3 σχόλια:

  1. Καλημερίζω όλους τους φίλους της Α.Γ.
    Στην γωνιά μας, γίνεται μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια να μας μεταδώσει μηνύματα ζωής με τρόπο σύγχρονο, χωρις να μοιάζει με εκκλησιαστικό κύρηγμα. Εν τούτοις θα ήθελα οι συγγραφείς να μας ανοίγουν την καρδιά τους, προβληματίζοντάς μας σε κάθετι που σκέπτονται εκείνη την περίοδο. Να αφουγκράζομαστε την φωνή τους πάνω σε ότι σκέφτηκαν ή δεν σκέφτηκαν, δεν είναι κακό να μην γραφτεί κάτι μια μέρα. Δεν θα ήθελα να ψάχνουν να βρουν κάτι μόνο και μόνο για να υπάρχει ανάρτηση αύριο, αλλά αβίαστα να μας μεταδίδουν ότι έχει εκείνη τη μέρα να προσφέρει η καρδιά τους, ή οτι τους έκανε εντύπωση και θέλουν να το μοιραστούν!
    papoy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστευω οτι πρεπει να αρχισετε να σχολιαζεται και εσεις την επικαιροτητα γιατι θα εχει ενδιαφερων η αποψη σας για ολα αυτα τα απαραδεκτα εως τραγελαφικα που συμβαινουν καθημερινα στη χωρα μας
    και που μας θλιβουν και μας προβληματιζουν ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας παιδιά!
    Το blog έχει μεγάλη αξία γιατί λειτουργεί διαχρονικά και υπερχρονικά!
    Αφήστε το όπως είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή