Disable_right_click


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Η αληθινή προσπάθεια

Καλημέρα καλοί μου φίλοι. Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα (το έχω δει να αναπαράγεται σε αρκετές ομάδες και sites οπότε δεν γνωρίζω ποια είναι η πηγή) του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου που αφορά την αληθινή προσπάθεια του Χριστιανού και τη διαφορά του από τον ηθικισμό/φαρισαϊσμό. Άνθρωποι σαν τον μακαριστό αυτό μητροπολίτη είναι που μας δείχνουν τον δρόμο. Να έχουμε την ευχή του. 

Όσες μέρες και να νηστέψω, χωρίς συγγνώμη και αγάπη, είναι άχρηστες. Δεν με ωφελούν σε τίποτα και ίσως με βλάπτουν. Γιατί καλλιεργούν την υποκρισία μου. Φαίνομαι στους άλλους ότι νηστεύω, αλλά εγώ γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια, του Θεού το θέλημα.
Και αυτὴ είναι η βασικότερη αιτία, που ο κόσμος μας δεν αλλάζει. Γιατὶ δεν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι. Γιατί ο χριστιανός είναι το αλάτι, αλλά αυτό το αλάτι έχει χαλάσει και είναι άχρηστο και όχι μόνο δεν σώζει αλλά συνεργεί στο σάπισμα της κοινωνίας μας.
μακαριστός σεβασμιώτατος Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

1 σχόλιο:

  1. Καλέ μου φίλε χθες παρακολούθησα στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ πανέμορφο για τον Άγιο Πορφύριο και με δικές του παλιές μαγνητοφωνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή