Disable_right_click


Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πόσο κοστίζει ένα θαύμα;Ένα κοριτσάκι, πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο. Μέτρησε τρεις φορές τα κέρματα, του για να μην κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα δολάριο και 11 σέντς. Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.
Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του. 

- Τι θέλεις; την ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος. Δεν βλέπεις, ότι μιλώ
με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω:
Τότε η μικρή του είπε:
- Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου, που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!
- Συγγνώμη, της απάντησε αυτός, αλλά δεν πουλάμε θαύματα.
- Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, πόσο κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω; Έχω χρήματα… 
Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.
- Δεν ξέρω, του απάντησε με μάτια βουρκωμένα. Εκείνο που ξέρω είναι,
ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι' αυτό, θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα.
Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου "πόσα λεφτά έχει", η μικρή του απάντησε: «Ένα δολάριο και 11 σεντς, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω».
- Τι σύμπτωση, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για ένα μικρό αδελφό: Ένα δολάριο και 11 σεντς!
Πήρε τα λεφτά, έπιασε την μικρή απ' το χεράκι, και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα»...
Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Άρσμποργκ, ο γνωστός νευροχειρουργός.
Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.
- Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα, ψιθύρισε η μαμά. Απορώ πόσο
θα κόστισε.
Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: ένα δολάριο και 11 σεντς, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού...».


Περιοδικό «Τα νειάτα» Ιούλιος –Αύγουστος 2007 

αρχική πηγή: http://leimwnas.blogspot.gr/

26 σχόλια:

 1. Η πίστη και η αγνή καρδιά κάνει θαύματα...
  Πόσο όμορφη ανάρτηση...!!!

  Καλή σου μέρα Γιώργο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΘΑΤΑΝ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ!ΚΙ ΑΝ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ "ΩΣ ΚΟΚΚΟΝ ΣΙΝΑΠΕΩΣ"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε καινούρια μέρα ας γίνεται η αρχή μιας νέας ζωής με πιο πολλή πίστη.
   Καλημέρα ανώνυμε!

   Διαγραφή
 3. Καλημέρα! Πόσα απλά σκέφτονται τα μικρά παιδιά! Γιατί είναι απλή η ζωή τους! Και έτσι απλά ζητάνε και από τον Καλό Θεούλη με τον τρόπο τους να κάνει ένα μικρό θαύμα. Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που είχε ο μικρός κ πόσο δύσκολα αντιμετωπίζετε. Και όμως η αδερφή του δεν το έβαλε κάτω. Ότι είχε και όσα είχε και με τον τρόπο που τα είχε! Θα μπορούσε να πάρει παγωτό με εκείνα τα χρήματα, ή καραμέλες. Εξάλλου παιδί είναι! Ποιος θα παρεξηγήσει ένα παιδί; Παρόλα αυτά, για να βοηθήσ�B8ό �F�ον μικρό τηϱτάμε και το χαϊδεύουμε και το βγάζουμε με το ζόρι από τη φούχτα μας για να το δώσουμε στο σούπερ μάρκετ.
  Αχ εμείς οι μεγάλοι…
  Ένα παιδί αν είχε ένα πενηντάρικο, θα μπορούσε να κάνει πενήντα ΘΑΥΜΑΤΑ!!! Για τον αδερφό, για το παιδάκι τ�B5λευταίο πενηντάρικο από τον μισθό μας και το κρατάμε και το χαϊδεύουμε και το βγάζουμε με το ζόρι από τη φούχτα μας για να το δώσουμε στο σούπερ μάρκετ.
  Αχ εμείς οι μεγάλοι…
  Ένα παιδί αν είχε ένα πενηντάρικο, θα μπορούσε να κάνει πενήντα ΘΑΥΜΑΤΑ!!! Για τον αδερφό, για το παιδάκι της γειτονιάς που δεν έχει να φάει, για τη μικρή του φίλη που δεν έχει παλτουδάκι και κρυώνει, για τον παππού ζητιάνο που δεν έχει σπίτι, για τη μαμά που δεν έχει ούτε ένα μπουκάλι γάλα να δώσει στα μικρά της παιδάκια και τόσα άλλα!
  Αχ αυτά τα παιδία!!! ΟΙ καλοί σου φίλοι Π+Φ. Η παναγιά μαζί μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα σας καλοί μου φίλοι. Καιρό είχα να σας δω διαδικτυακά.
   Μακάρι να ξαναγίνουμε όλοι μας παιδιά...
   "Άφετε τα παιδία ελθείν προς με" είχε πει ο Χριστός στους μαθητές του...

   Χίλιες υπέροχες καλημέρες :)

   Διαγραφή
 4. Καλημέρα! Πόσα απλά σκέφτονται τα μικρά παιδιά! Γιατί είναι απλή η ζωή τους! Και έτσι απλά ζητάνε και από τον Καλό Θεούλη με τον τρόπο τους να κάνει ένα μικρό θαύμα. Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που είχε ο μικρός κ πόσο δύσκολα αντιμετωπίζετε. Και όμως η αδερφή του δεν το έβαλε κάτω. Ότι είχε και όσα είχε και με τον τρόπο που τα είχε! Θα μπορούσε να πάρει παγωτό με εκείνα τα χρήματα, ή καραμέλες. Εξάλλου παιδί είναι! Ποιος θα παρεξηγήσει ένα παιδί; Παρόλα αυτά, για να βοηθήσει τον μικρό της αδερφό, πήρε την μεγάλη απόφαση! Θα μπορούσε κανείς να πληρώσει έναν τόσο μεγάλο νευροχειρουργό με τόσα λίγο χρήματα; Να που ένα παιδί το έκανε! Ας φανταστούμε τον εαυτό του στη θέση αυτής της μικρής. Εμείς έχουμε στη τσέπη μας το τελευταίο πενηντάρικο από τον μισθό μας και το κρατάμε και το χαϊδεύουμε και το βγάζουμε με το ζόρι από τη φούχτα μας για να το δώσουμε στο σούπερ μάρκετ.
  Αχ εμείς οι μεγάλοι…
  Ένα παιδί αν είχε ένα πενηντάρικο, θα μπορούσε να κάνει πενήντα ΘΑΥΜΑΤΑ!!! Για τον αδερφό, για το παιδάκι της γειτονιάς που δεν έχει να φάει, για τη μικρή του φίλη που δεν έχει παλτουδάκι και κρυώνει, για τον παππού ζητιάνο που δεν έχει σπίτι, για τη μαμά που δεν έχει ούτε ένα μπουκάλι γάλα να δώσει στα μικρά της παιδάκια και τόσα άλλα! Αχ αυτά τα παιδία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημέρα και από μένα ... πέρασα από εδώ ταξιδεύοντας πολύ όμορφο μέρος...Η ανάρτηση σου πολύ καλή μας θυμίζει να μην ξεχνάμε να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ....`σε καλώ στα μέρη μου οπότε μπορείς θα χαρώ πολύ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή σου μέρα αδερφέ.
   Καλώς όρισες στο καράβι της αόρατης γωνιάς.
   Θα τα λέμε!
   Πάω να επισκεφτώ και τα μέρη σου τώρα :)

   Διαγραφή
 6. Η ιστορία ανατριχιαστική...!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=ZacQMMUWQZA

  Από τα ωραιότερα πράγματα που έχω ακούσει..."γιατί τα όνειρα σαν τα θαύματα είναι..βγαίνουν αληθινά μόνο αν τα πιστεύεις.."!!!!

  Καλημέρα!!!Ας περιμένουμε το θαύμα στη δική μας ζωή,ας βάλουμε πίστη και διάθεση και τότε ο Θεός θα μας βοηθήσει!!!Το θαύμα δεν αργεί...Ας μη χάνουμε την πίστη μας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ζητάω την άδεια να το αναδημοσιεύσω στο ΦΒ με την παραπομπή στο blog σου! Θα χαρώ πολύ να μου τη δώσεις :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εννοείται Αριστέα μου!
  Όποιες θες ελεύθερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πολύ ωραία ιστορία..Και μόνο την ζωή μας να αναλογιστούμε είναι από μόνη της ένα μεγάλο θαύμα..Θεέ μου σ ευχαριστώ..Καλή συνέχεια και σ ευχαριστώ πάρα πολύ Σεβάχ..Σίγουρα δεν σε ξέρω αλλά από αυτά που ανεβάζεις κάθε φορά δείχνεις ότι είσαι ένας φλογερός αγωνιστής..Ο Κύριος να σε εμπνέει και να σε καθοδηγεί σε μονοπάτια ασφαλή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλό μεσημέρι Αντι.
  Μακάρι να ζούμε τη ζωή μας συναισθανόμενοι το ότι είναι ένα μεγάλο δώρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τι υπέροχη ανάρτηση! Σε γεμίζει ελπίδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. πολυ ωραια ιστορια....!!!!!!!!! υπαρχουν ακομα ανθρωποι....και η πιστη κανει οντως θαυματα....!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τελικά...η πίστη κάνει θαύματα!!!!
  Καταπληκτική ιστορία.....
  Αλήθεια, θα μπορούσα να την αναδημοσιεύσω στο ιστολόγιό μου;
  Εννοείται φυσικά με σύνδεσμο που θα οδηγεί εδω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μετά χαράς!

   Και οι δικές σας αναρτήσεις είναι υπέροχες! Ίσως αναδημοσιεύσω κι εγώ μερικές κάποτε... (με την άδειά σας φυσικά)

   Διαγραφή
 14. Ευχαριστώ για την άδεια!!!!
  Κι εννοείται πως μπορείτε να αναδημοσιεύσετε όποια θέλετε!!!!!
  Καλή συνέχεια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή