Disable_right_click


Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Λόγια ζωής από τον απόστολο της αγάπης, τον άγιο Ιωάννη.

 Διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη χτες, έπεσα σε μια παράγραφο που, νομίζω, συμπυκνώνει όλη την ουσία της πνευματικής (και όχι μόνο!) ζωής! Μια συμβουλή που μπορεί να είναι σωστική. Χωρίς περιττά λόγια, την παραθέτω. Είναι από την Α' επιστολή Ιωάννου κεφ.3, στίχοι 11-18:

Πραγματικά, η παραγγελία πυο ακούσατε εξαρχής είναι αυτή: Να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Δεν πρέπει να γίνουμε σαν τον Κάιν.Αυτός ήταν γέννημα του διαβόλου και έσφαξε τον αδερφό του. Και γιατί τον έσφαξε; Γιατί τα δικά του έργα ήταν πονηρά, ενώ του αδερφού του ήταν δίκαια. Γι'αυτό, δεν πρέπει, αδερφοί μου, να απορείτε που ο κόσμος σάς μισεί. Εμείς ξέρουμε πως από τον θάνατο έχουμε περάσει στη ζωή. Κι αυτό το ξέρουμε επειδή αγαπάμε τους αδερφούς μας. Αυτός που δεν αγαπάει τον αδερφό του παραμένει στον θάνατο. Όποιος μισεί τον αδερφό του είναι ανθρωποκτόνος και ξέρετε πως κανένας φονιάς δεν έχει συμμετοχή στην αιώνια ζωή. Να πώς μάθαμε τι είναι αγάπη: Εκείνος πρόσφερε τη ζωή Του για χάρη μας. Έτσι, οφείλουμε κι εμείς να προσφέρουμε τη ζωή μας για χάρη των αδερφών μας. Αλλά αν κάποιος που έχει τα πλούτη του κόσμου δει τον αδερφό του σε κατάσταση ανάγκης και δεν τον σπλαχνιστεί, πώς ο άνθρωπος αυτός να έχει μέσα του αγάπη για τον Θεό; Παιδιά μου, ας μην αγαπάμε με λόγια και ωραίες φράσεις, αλλά με έργα κι αγάπη αληθινή.



2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Άστρια!
      Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Ναι, αυτό αρχίζω να συνειδητοποιώ σιγά-σιγά: το άγιο, το αληθινό, το καρδιακό κρύβεται στα απλά, στα ολιγόλεκτα.

      Διαγραφή