Disable_right_click


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Τα σημεία των καιρών (Άγ.Παΐσιος 4)

 Αγαπητή/έ μου αδερφή/έ,

είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το τι λένε και γράφουν οι άγιοι & αγίες της εκκλησίας μας. Διότι, εμφορούμενοι/ες απ'το άγιο Πνεύμα, διατρανώνουν, φωτίζουν και εφιστούν την προσοχή σε όλους εμάς που τώρα πορευόμαστε ως μέλη της Εκκλησίας. Οφείλουμε, λοιπόν, να γνωρίζουμε και τι έχει πει ο άγιος Παΐσιος για τις νέες ταυτότητες, για το χάραγμα, τον Αντίχριστο, κλπ. 


Βέβαια, θέλει ΜΕΓΑΛΗ προσοχή: 1) Δεν διαβάζουμε ό,τι απλώς βρίσκουμε στο διαδίκτυο ή σε φυλλάδες που κατά καιρούς κυκλοφορούν και είναι αμφίβολης προέλευσης κλπ. 2) Δεν ερμηνεύουμε μόνοι μας τα λεγόμενα των αγίων. 3) Ακούμε και υπακούμε στον πνευματικό μας και στην Εκκλησία διότι δίχως υπακοή πλανιόμαστε και χανόμαστε. 4) Διαβάζουμε ό,τι διαβάζουμε για να παρακινηθούμε στον αγώνα τον πνευματικό και να ενισχυθούμε, άρα όχι για να αρχίσουμε να εμπλεκόμαστε σε προφητολογίες ή ανούσιες συζητήσεις. 5) Διαβάζουμε όχι με πνεύμα εγωισμού ή λογικοκρατίας αλλά με πνεύμα ταπείνωσης και μαθητείας.

Αφού, λοιπόν, λάβουμε αυτά υπ'όψη μας, σου παραθέτω τα όσα έχει γράψει ο ίδιος ο άγιος Παΐσιος στο χειρόγραφό του με τίτλο "Σημεία των καιρών". Διάβασέ τα εδώ.


Άγιε Παΐσιε, πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου