Disable_right_click


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τα κακά παιδιά είναι τα καλύτερα!

...Τα κακά παιδιά είναι τα καλύτερα! Τα κακά παιδιά αγαπάει ο Θεός! Τους κακούς ανθρώπους αγαπάει ο Θεός! Δεν τους καταπιέζει. Και γι'αυτό, αυτή είναι η μόνη πιθανότητα να αλλάξει ένας κακός, όταν δεν τον καταπιέσει ο Θεός. Ούτε εσύ -που υποτίθεται είσαι το στόμα του Θεού, που υποτίθεται ότι είσαι ο άνθρωπος που διδάσκει τα του Θεού...  Όταν μαλώνεις τον άλλον, όταν αποπαίρνεις τον άλλον, όταν τον κάνεις να αντιδρά, να ακούει τη φωνή σου σαν καταπίεση στην ψυχή του, πώς να πλησιάσει το Θεό; Πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο! 
Να σου πω. Αν πάει ένας άνθρωπος αμαρτωλός και πει στον Θεό: "Θεέ μου, αμάρτησα και έκανα την τάδε αμαρτία. Τιμώρησέ με". Θα πει ο Θεός: "Γιατί έκανες αυτή την αμαρτία;" "Επειδή είμαι αμαρτωλός". "Γιατί είσαι αμαρτωλός;". 
Ο Θεός ξέρεις ποιος είναι; Είναι αυτός που λέει το "γιατί" των πράξεών μας και πάει στο βάθος. Για να βρει κάτι πολύ καθαρό. Να βρει κάτι πολύ αθώο που μας λείπει. (....) Αυτή την έλλειψη ψάχνει να σου επισημάνει ο Θεός όταν βλέπει ένα αμάρτημά σου. ΔΕΝ μένει σ'αυτό. ΔΕΝ μένει σ'αυτό...

(απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου -www.atheataperasmata.com)

1 σχόλιο: