Disable_right_click


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έλαβα ένα συγκινητικό mail


Χτες βράδυ έλαβα ένα πολύ καρδιακό mail με τίτλο "προσωπικές σκέψεις". Το διάβαζα και οι λέξεις, μία-μία, άγγιζαν τις πιο παγωμένες χορδές της καρδιάς μου. Με συγκίνησε πολύ, γι'αυτό και στο κοινοποιώ.

Χριστούγεννα μου λες και χαμογελάς... Το ίδιο κάνω κι εγώ ασυναίσθητα ή, ίσως, επειδή μ'αρέσει να σε βλέπω να χαμογελάς, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ξέρω αν νιώθω κάτι παραπάνω. Δε ξέρω πώς πρέπει να νιώσω βασικά!
Από μικρό παιδί μου έλεγαν να προετοιμαστώ για τα Χριστούγεννα, γιατί κάτι μεγάλο και συνταρακτικό θα συμβεί. Γι'αυτό και φέτος έβαλα ένα στοίχημα: να μην κάνω τίποτα απ'αυτά. Και να δούμε στο τέλος τι θα γίνει!
Γι'αυτό και δεν νήστεψα, γι'αυτό και ξενυχτούσα μέχρι το πρωί, γι'αυτό και δεν βοήθησα τον πεινασμένο που μου ζήτησε μερικά χρήματα, προτίμησα να αγοράσω πακέτο και να βλάψω για πρώτη φορά τον εαυτό μου... Το τελευταίο με πείραξε περισσότερο όμως: 
βλέπω στον καπνό μου ένα πρόσωπο που είναι λυπημένο. Νιώθω χάλια... 
Δε με ενδιαφέρει που δεν νήστεψα ή που δεν έζησα «όπως πρέπει». Με καίει ότι δεν τον βοήθησα. Νιώθω ένοχος που τα ξημερώματα της Τετάρτης εγώ θα χαίρομαι, επειδή θα λέω τα ωραία τροπάρια των Χριστουγέννων ενόσω το φαγητό σιγοψήνεται, και αυτός δεν θα έχει ένα κομμάτι ψωμί. :’(
Για μένα αυτό είναι το νόημα των Χριστουγέννων: να δώσω αγάπη σ'αυτόν που τη χρειάζεται.
Ο Χριστός δεν γεννήθηκε στη Βηθλεέμ  για να κατακρίνει όσους διασκεδάζανε στα ζεστά σπιτάκια τους.
Ήρθε για να μας πει, κάντε χώρο, ένας ακόμα χωράει σ αυτό το σπίτι. Ένας ακόμα χωράει σ αυτή την καρδιά…
Κι αν δεν ένιωσες ακόμα, σαν κι εμένα, την ανάγκη να δώσεις ένα στάβλο στο Χριστό, αν τον προσπέρασες κοιτάζοντας πόσα σου έμειναν μέχρι το τέλος του μήνα, δεν πειράζει.
Έλα με το προβατάκι σου όταν γεννηθεί, έλα με μια κατσαρόλα φαγητό κι ένα κρασί, και πες του πόσο κι εσύ τον αγαπάς, όσο και να Τον πληγώνεις...

9 σχόλια:

  1. καλημερα . πολύ συγκινητικό και αληθινό..ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι αν λύκος βάζει μπεσαμέλ και σαντιγύ, δε μασάει το πρόβατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο κείμενο....μου έμεινε η τελευταία φράση: "τον αγαπάς, όσο και να Τον πληγώνεις..."
    Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα φίλε μου..Υπέροχο γράμμα..Να δώσουμε αγάπη σε αυτους που την χρειάζονται..Κάθε μέρα όμως.. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων έχει χαθεί πριν από πολλά χρόνια.Από τότε που υπήρχε ατομική οικονομική ευμάρεια.Τουλάχιστον τώρα είναι ευκαιρία με την ατομική οικονομική κρίση να το ξαναβρούμε, όπως τα παλιά χρόνια που λίγο-πολύ προλάβαμε κι εμείς!Συγκινητική κι ανθρώπινη η δημοσίευση!
    Την καλημέρα μου καλέ μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Σεβάχ! Ιδιαίτερο το μήνυμα αυτής της ιστορίας και δύσκολο να αφήσουν κάποιο αναγνώστη ασυγκίνητο τα λόγια της, ιδιαίτερα αυτά τα τελευταία.

    Αλλά όπως και και πολύ σωστά αναφέρει ο διηγητής, σημασία έχει η επίγνωσή ότι Τον πληγώσαμε. Η αγάπη σε Αυτόν είναι αυτή που θα φέρει και την μετάνοια.
    Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να στεκόμαστε τουλάχιστον κάποια από τα επόμενα Χριστούγεννα μπροστά του όχι μόνο με το προβατάκι μας και την κατσαρόλα μας αλλά και με αληθινά δώρα αγάπης.


    "Πείνασα και μου δώσατε να φάω,
    δίψασα και μου δώσατε να πιω,
    ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε,
    γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ’ επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε. Σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από τους άσημους αδερφούς μου,
    τα κάνατε για μένα." Ματθ. 25, 35-40

    Και κάτι που μου άρεσε πολύ και που ταιριάζει στο σημερινό θέμα.
    http://www.youtube.com/watch?v=LD706WY5Yfw


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε μου φιλε,
    καθε μερα του χρονου πρεπει να αισθανομαστε στην καρδια μας Χριστουγεννα.Καθε μερα ο θεος μας αγαπα κι ας τον πληγωνουμε κι ας του κλεινουμε την πορτα.Εκεινος γεννηθηκε για να μας μαθει την ταπεινοφροσυνη ,την απλοτητα ,την απεραντη,απολυτη αγαπη.
    Κανεναν δεν κατηγορει,δεν εχει απαιτησεις,δεν ενοχλει...
    Εμεις απο ευγνωμοσυνη για την αστειρευτη αγαπη του τον πλησιαζουμε κι εκεινος μας γεμιζει με φως.Αυτο το φως θελεις μετα να το κανεις αγαπη και να το δωσεις παντου!
    Καλα κι ευλογημενα Χριστουγεννα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "κάντε χώρο, ένας ακόμα χωράει σ αυτό το σπίτι. Ένας ακόμα χωράει σ αυτή την καρδιά…¨
    Καλησπέρα Σεβάχ μου!
    Πάλι φεύγω συγκινημένη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σε όλους σας!
    Να με συγχωρείτε που δεν απαντώ προσωπικά στον καθένα σας. Οι υποχρεώσεις-τρεξίματα-δουλειά πάρα πολλές...

    Καλό ξημέρωμα με ειρήνη στην καρδιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή