Disable_right_click


Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Με κυριεύει ένα ερώτημα...

Πολλές φορές (ειδικά όταν πάω να γράψω κάτι εδώ για την αόρατη γωνιά), με κυριεύει ένα ερώτημα... Τόσο σαρωτικό, τόσο ορμητικό που παγώνω ολόκληρος:

Ποιος είμαι εγώ που έχω το θράσος να τολμάω να μιλάω για το Χριστό; Πώς μπορώ να μιλάω για κάποιον που δεν τον γνωρίζω;

Για να μιλήσεις για κάποιον, για να τον περιγράψεις πρέπει να 'χεις τουλάχιστον διαβάσει γι'αυτόν. Πρέπει να 'χεις μια ενημέρωση, μια άποψη. Κάτι! Πόσο μάλλον όταν μιλάω για το Χριστό. Εκεί δεν αρκεί απλά να'χεις μια εγκυκλοπαιδική γνώση, αλλά εμπειρία καρδιάς. Βίωμα, γεύση θεϊκή...
Και συστέλλομαι. Μαζεύομαι στον εαυτό μου. Αντί να μιλάω, θα'πρεπε να τον αποζητώ. Να προσεύχομαι με πόνο ψυχής. Όπως το μικρό παιδί που ψάχνει τους γονείς του. Και κλαίει ασταμάτητα μέχρι να τους βρει και να νιώσει τη στοργή της αγάπης τους. 

Μακάρι να γινόμαστε, μέρα με τη μέρα, άνθρωποι πιο πολλής προσευχής. Πιο πολλής αγάπης. Πιο αληθινής αναζήτησης...Μακάρι...

9 σχόλια:

  1. Χαρούμενη καλημέρα Σεβάχ!
    Όμορφες σκέψεις με προβληματισμό!
    Όταν έχουν οι άνθρωποι τον Χριστό κλεισμένο μέσα τους, δε χρειάζεται να τους μιλάς!Τους μιλά Εκείνος..!
    Ξεκούραστη εβδομάδα να περάσεις και καλή σου δύναμη!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Σεβάχ μου..Καλή εβδομάδα να έχουμε!!
    Εν μέρει συμφωνώ μαζί σου αλλά από την άλλη και η πολύ αναζήτηση και προσευχή ίσως μας πάει πίσω.. Χρειάζονται πράξεις περισσότερο από τις σκέψεις για να κάνουμε πρώτα εμάς καλύτερους και ύστερα τον κόσμο μας..Το να μιλάς για την πίστη σου δεν είναι κακό..Το να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου και οτιδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια καλή μου φίλη, μου είπε το εξής: "Όπου δυο άνθρωποι μιλάνε για τον Χριστό, είναι και ο Ίδιος παρών".
    Και εμείς εδώ μιλάμε για τον Κύριο και τον ψάχνουμε...
    --------
    Βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Σεβάχ μου!
    Χαρούμενη εβδομάδα εύχομαι! :)))
    Δεν χρειάζεται να έχει εγκυκλοπαιδική γνώση για το Χριστό! Αρκεί να πιστεύεις στις διδαχές του , αρκεί να έχεις μέσα αγάπη για όλους! :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Σεβαχ!
    Συμφωνώ...όμως όσο μιλάμε για Εκείνον, τόσο περισσότεροι ακούν.. :-)
    Καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Σας ευχαριστώ. Ό,τι και κάνουμε, με όποιο τρόπο, μακάρι να Τον προσεγγίζουμε. Να παίρνουμε δύναμη να συνεχίζουμε να ζούμε...

    καλημέρα!! Καλή δύναμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το όνομά του Χριστού έχει τόση δύμανη που η εκφορά του και μόνο είναι αρκετή για να μεταδίδεται η χάρη του. Δεν χωρούν ενοχές και αυτοκατάκριση στη επικοινωνία με τον Χριστό. Αδίκως μαραζώνεις την ψυχή σου. Άστο να κυλάει.. Έτσι κι αλλιώς μια μικρή εκκλησία έχουμε φτιάξει εδώ πέρα. Ολοι τις εμπειρίες μας καταθέτουμε τι οποίες με χαρά τις φιλοξενείς στο βήμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή