Disable_right_click


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Δεν είμαστε ποτέ μας μόνοι

Θυμήθηκα μόλις τον Π. Ένα παιδάκι 9 χρόνων -όταν τον γνώρισα- σκέτο αγγελούδι. Είχε έρθει για μερικές μέρες στην κατασκήνωση που ήμουν κι εγώ. Ο Π. είχε τα πιο καθαρά μάτια που είχα δει ποτέ μου. Τόσο γλυκά, τόσο φωτεινά, τόσο αθώα και τόσο σοβαρά. Οι κρίσιμες δυσκολίες του (φοβερά προβλήματα υγείας) δεν τον πτοούσαν. Όταν χαμογελούσε, έλεγες πως ο ουρανός έστειλε ένα αγγελούδι για να σκορπίζει χαρά σ'όλη τη γη. Αυτός ήταν ο Π. με πολύ λίγα λόγια.

Ένα βράδυ -πρέπει να'ταν περασμένα μεσάχυχτα- μπαίνω μέσα στο σπιτάκι και βλέπω τον Π. καθισμένο στο κρεβάτι του να κοιτάζει έξω απ'το παράθυρο. Τον πλησιάζω σιγά-σιγά, για να μη ξυπνήσω τα υπόλοιπα παιδιά, και του λέω: "Πάμε μια βόλτα έξω. Έλα να κάνουμε μαζί σκοπιά, να φυλάξουμε την κατασκήνωση". Φόρεσε τη ζακέτα του, τα παπουτσάκια του και βγήκαμε μαζί έξω. 

Παρόλο που ήταν Ιούλιος, είχε ψύχρα στο ψηλό βουνό -1400 υψόμετρο. Ο ουρανός πεντακάθαρος. Το φεγγάρι φώτιζε τα έλατα και δημιουργούσε ένα υπέροχο σκηνικό. Στο βάθος του ορίζοντα η μεγάλη πόλη και η θάλασσα φαίνονταν τόσο όμορφα, σα ζωγραφικός πίνακας.

Αφού μιλούσαμε αρκετή ώρα, ξαφνικά ο Π. μου λέει: "Δε χρειάζεται να καθόμαστε να φυλάμε εμείς την κατασκήνωση. Να ρωτήσουμε το Χριστό να μας πει αν θα'ρθει κανένας να πειράξει την κατασκήνωση". Παραξενεμένος του λέω: "Εντάξει. Τι θα κάνουμε;". "Να γονατίσουμε -μου λέει- να προσευχηθούμε". Αφού γονατίσαμε μέσα στην απόλυτη ησυχία, αρχίσαμε αν προσευχόμαστε. Σηκώνει τα μικρά του χεράκια, κλείνει τα μάτια του κι αρχίζει να εύχεται. Μετά από 4-5 λεπτά, μου λέει: "Εντάξει. Δε θα 'ρθει κανείς". "Σίγουρα"; του λέω. Μου γνέφει καταφατικά και μου δείχνει ψηλά τ'αστέρια. "Κάθε αστέρι είναι κι ένας άγγελος, μου λέει. Ο Χριστός τους στέλνει για να μας φροντίζουν και να μας αγαπάνε πολύ. Ποτέ μας δεν είμαστε μόνοι". 

Δεν είπε κάτι άλλο. Εγώ τον κοιτούσα και προσπαθούσα να κατανοήσω το μυστήριο που έκρυβε εκείνη η αγιασμένη παιδική καρδιά... Στιγμές χαραγμένες για πάντα μέσα μου....

Ο Π. απ'ό,τι άκουσα μετά από 2-3 χρόνια πέταξε για τα λημέρια τ'ουρανού, αφού είχε προβλέψει την ημέρα που θα'φευγε απ'αυτό τον κόσμο. Ένας μικρούλης άγιος. Ένας γλυκός άγγελος. Που εύχεται για όλους εμάς. 

Τελικά, τα πράγματα είναι όντως απλά. Παρόλο που εμείς οι μεγάλοι τα περιπλέκουμε. Η παιδική ψυχή έχει την αθωότητα τ'ουρανού και μπορεί να νιώσει τη γλύκα και την ασφάλεια που εμείς τόσο άτσαλα και επιπόλαια αναζητάμε σε χίλια δύο ψεύτικα κι ανούσια μονοπάτια...

Όταν αισθανόμαστε αδύναμοι, να θυμόμαστε πως η Χάρη Του είναι ασύγκριτη. Η αγάπη Του ατέλειωτη, η δύναμη Του ολοκληρωτική. Βρήκα κι ένα τραγούδι που, νομίζω, τα λέει όλα. Απλά, αληθινά. Με ελπίδα. Άκουσέ το όποτε βρεις λίγο χρόνο.

Ευχές πολλές. Καλή δύναμη. Κάνε και μια ευχή καρδιακή για την Ν., για τη Σταυρούλα, για τον Γιώργο και για όλα τ'αδέρφια που πονάνε και υποφέρουν. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

8 σχόλια:

  1. Tα lyrics του τραγουδιού εδώ:

    [Verse 1: Adam Young]
    Some days I barely hold on
    When life drags me down
    I wanna let go
    But when my spirit is weak
    You come to my aid
    And strengthen my soul

    [Pre-Chorus: Adam Young]
    I'm lost without You
    I'll never doubt You
    Your grace is beyond compare
    And though when it rains, it pours
    You know all I have is Yours
    You smile when You hear my prayer

    [Chorus: Adam Young]
    You rescued me, and I believe
    That God is love, and He is all I need
    From this day forth, for all eternity
    I'll never wander on my own
    For I am yours until you call me home
    I close my eyes, and I can hear you say
    “You're not alone”, oh oh-oh
    “You're not alone”, oh oh-oh

    [Verse 2: Britt Nicole]
    Some days I just can't go on
    I stumble and fall
    And I hang my head
    But you reach out for my hand
    And You lift me up
    Again and again
    Oh, yes you do

    [Pre-Chorus]

    [Chorus]

    [Bridge: Adam Young & Britt Nicole]
    In the face of my depravity
    For God so loved the world, He died for me, yeah
    My fire burns, ‘till He returns
    And takes me home beyond the galaxy

    [Chorus]

    [Outro]
    You're not, you're not alone
    Never alone …


    εδώ το link: http://pop.genius.com/Owl-city-youre-not-alone-lyrics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε εμείς που πέφτουμε με το αεροπλάνο μας στην έρημο και συναντάμε τον μικρό Π. και ακόμα ψαχνόμαστε για το πώς πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα μας.

    Να είστε καλά αδέρφια
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη Ανάρτηση φίλε μου, σε ευχαριστούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ τρυφερη ανάρτηση και σοφά τα λόγια του μικρούλη. Ας μας προσεχει απο κει πάνω κι ας μεσιτευει στον Κυριο για μας
    Καλό ξημέρωμα
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμήθηκα που ψαχούλευα τα παλιά μου σημειωματάρια και σε μια γωνίτσα είχα γραμμένο κάτι παρόμοιο, ''ποτέ δεν είσαι μόνη όταν τα αστέρια σ' αγαπούνε''... Το χα γράψει μια μοναχική βραδία που ξαγρυπνούσα κοιτώντας τα αστέρια. Και σήμερα έχει ονειρεμένη ξαστεριά και μια γλυκιά ψυχρούλα. Όλοι έχουμε κι από κάποιο αστέρι, αστέρι, αστεράκι που λάμπει για μας εκεί ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά ευχαριστώ για τα βιώματά σου που μοιράζεσαι μαζί μας!!! Ο Θεός να σε ευλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποτε σε μία Ανάσταση στην εκκλησία, περιμέναμε την αυλή..ο κόσμος μαζεμένος με τις λαμπάδες ..και η μικρή μου κόρη η Ιωάννα μόλις 2 ετών σχεδόν στην αγκαλιά του άνδρα μου.Ο ιερέας αρχίζει με δυνατή φωνή να λέει το Χριστός Ανέστη το φως μεταδίδεται και η μικρή μου Ιωάννα σηκώνει το χεράκι της στον ουρανό και λέει με δυνατή φωνή:- Μπαμπά..μπαμπά να..νάτος ο Χριστούλης ανεβαίνει ψηλά και μας χαμογελάει..νάτος σου λέω..κοίτα..κοίτα ψηλά! ΌΛλη η γειτονιά δίπλα μας μας κοίταζε και κάποια κυρία την χάιδεψε και της είπε:-Είσαι τυχερή μικρή μου..η αθωότητα σου σου δίνει το δικαίωμα να Τον βλέπεις.Είχαμε ξέρεις ανατριχιάσει και η μικρή δεν σταματούσε να κοιτάζει ψηλά και να..χαιρετάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧ!ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΙΛΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΥΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΠΗ!ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ,ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή