Disable_right_click


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μεσάνυχτα.

  Μου'πες πως ο πόνος σου είναι ολόκληρη θάλασσα γεμάτη τρικυμίες. Και με δυσκολία τα φέρνεις  βόλτα. Φίλε, αχ και να'ξερες. Ο καθένας μας έχει τα δικά του κύματα να αντιπαλέψει. Κάθε ζευγάρι μάτια έχει και μια τρικυμιά. 

  Μα ξέρεις κάτι; Μη φοβηθείς να μου πεις τον πόνο σου. Θα σου πω και γω τον δικό μου. Ας ενωθούν οι θάλασσες μας. Δεν πρόκειται να τρομάξουμε απ'τα κύματα. Θα αγωνιστούμε να σταθούμε στη σχεδία και να παλέψουμε τους άνεμους παρέα. 

  Και θα'ρθει. Θα'ρθει η γλυκιά εκείνη στιγμή που ο άνεμος θα κοπάσει. Η θάλασσα, οι θάλασσές μας θα γαληνέψουν και τον άγριο, αδυσώπητο άνεμο θα ακολουθήσει ένα γλυκό αεράκι φωτεινό. Πνοή αύρας λεπτής. Ευλογημένος ήλιος που θα στεγνώσει τις πηγές των δακρύων και θα φωτίσει την μισοπνιγμένη απ'την υπερπροσπάθεια καρδιά. 

  Το ξέρω. Το ξέρεις και συ. Το'χεις ξαναζήσει. Το βίωμα δεν ξεχνιέται. Μένει ζεστό κι ανεξίτηλο στα φυλλοκάρδια των αναμνήσεων. Η προσευχή, φίλε, δεν έχει όρια. Το ιδιο και ο αγωνας. Το ιδιο κι η Αγαπη Του. Ποτέ. Ποτέ δεν μας αφηνει. Οσο μονοι μας κι αν δειχνουν οι ανασες μας πως ειμαστε. Αρκει να δωσουμε μια γροθια στου εγωισμουμας τα βαρη. Να τα πεταξουμε στη θαλασσα. 

  Κι ολα γινονται φως κι ελπιδα ξανα. Παρεα μ'Εκεινον (που πονεσε πιο πολυ κι απ'όλους εμας μαζι), η ζωη γινεται ευλογια. Χαρα που γεμιζει σαν αγαπημενη μελωδια το δωματιο. Γι'αυτο κι οταν οι αγιοι χαμογελουσαν, ολος ο Παραδεισος αντιφεγγιζε στο ιλαρο, παρακλητικο βλεμμα τους. 

  Ειμαστε εδω. Και παλευουμε. Και προσευχομαστε. Παρεα. Μια μεγαλη παρεα σε ολη τη γη.  Καλη σου νυχτα, οπου κι αν εισαι.

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα όπου κι αν σε βρίσκω!!!
    Με ευχές και προσευχές για ότι καλύτερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήθελα να 'ξερα αν διαθέτει επιλεκτική ακοή Εκείνος, αφού τα θύματα πολλαπλασιάζονται ανά τον κόσμο... Λυπάμαι, αλλά δεν είμαι αισιόδοξη Σεβάχ..:((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεβ'αχ... μου θύμισες κάτι που έχει πει ο Βαν Γκογκ:
    "Οι ψαράδες γνωρίζουν καλά τους κινδύνους της θάλασσας. Δεν είναι όμως αυτός λόγος για να παραμείνουν στη στεριά"
    Όσο και αν δεν καταλαβαίνω πολλές φορές αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, σκέφτομαι ότι κάποιο λόγο θα έχουν....
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ξέρω ότι πόνος που μοιράζεται μικραίνει και χαρά που μοιράζεται μεγαλώνει.Πιστεύω και έχω την αίσθηση ότι ο Θεός πάντα μας δίνει λύσεις φίλε μου καλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεβαχ μου.... Ευχομαι καθε καλο στη ζωη σου και στη ζωη ολων μας
    Καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feed and I hope you post again soon. Mix Colored Pet Flakes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ καλέ μου Σεβάχ! Πολύ, πολύ ωραίο!!! Η αγκαλιά Του...η μεγαλύτερη ανάπαυση...Καλημέρα!!! Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε πονεμένη ψυχή....
    και μια προσ-ευχή να μην χάνει ποτέ την ελπίδα της σ' Εκείνον!
    Καλό ξημέρωμα φίλε μου αγαπημένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή