Disable_right_click


Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Σαββατιάτικες αναμνήσεις της άνοιξης

   Ένα μικρό παιδάκι να κουβαλάει ένα κλαδί ελιάς σε μια ανοιξιάτικη παραλία. Κι ο ήλιος στο βάθος να αργοβασιλεύει αγκαλιάζοντας το ατέλειωτο γαλάζιο δίνοντας τα πιο μαγικά του χρώματα. Μια ψαρόβαρκα στην άλλη άκρη της αμμουδιάς να ετοιμάζεται για τη βραδινή της πελαγίσια πορεία κι οι ψαράδες να καπνίζουν τα στριφτά τους τσιγάρα κοιτάζοντας την ακτογραμμή. Κάπου πιο ψηλά και πιο μέσα στην ενδοχώρα, τα πρώτα μπαλκόνια γεμίζουν μικρά φωτάκια. Κι είναι λες και τ'αστέρια ξεκόλλησαν απ'το διάφανο κάδρο τ'ουρανού. 

   Κι εσύ κρατάς τη φυσαρμόνικα στο ένα σου χέρι και σπρώχνεις το ποδήλατό σου με τ'άλλο. Κι είναι λες και η ζωή βγήκε για λίγο απ'την αέναη, καθημερινή της ρόδα και κύλησε σε διαμαντένιο λιβάδι του παραδείσου. Το καλοκαίρι να πλησιάζει, τα μάτια να λάμπουν και η καρδιά να μυρίζει ιώδιο, αλάτι κι όνειρα. Σε κάποια ελληνική, παραθαλάσσια γωνιά. Λίγο πριν το φεγγάρι βγει για το νυχτερινό του περίπατο. Λίγο πριν ρίξεις το λάσο να φέρεις το φως στην ανύποπτη αλήθεια σου.


6 σχόλια:

  1. Σκέψεις που μυρίζουν Ανοιξη ΄΄Θαλασσινέ΄΄ μου και πολύ φως ήλιου και φεγγαριού έξω μας , και μέσα μας αν του δώσουμε χώρο να μπει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο όμορφη περιγραφη. Σε πρωτο πλανο φυσικα το υγρο στοιχειο, η αγαπημενη θαλασσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία όμορφη ρομαντική εικόνα φίλε μου, χθες γύρισα από το κτήμα και η Άνοιξη ήταν μπροστά μου χαλί απίστευτης ομορφιάς.Καλημέρα όλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γλυκια αναρτηση θα πω

    καλημερα και καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εικόνες ονείροου... σε κάποια παραθαλάσσια γωνιά της Ελλάδας..
    Ομορφιά, αναμνήσεις, μυρωδιές.
    Υπέροχη ανάρτηση.
    Τα φιλιά μου Σεβάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρωτα με τη θάλασσα ε; Η άτιμη αν σε κάνει κέφι κι εκείνη σε φέρνει κοντά της. Σα να έχουν και τα στοιχεία της φύσης τις προτιμήσεις τους. Καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή