Disable_right_click


Κυριακή 29 Μαΐου 2016

_απρόσμενα

όταν τα λόγια πια δεν αρκούν,
θα'χεις για παρέα το φως
λεπτό, δροσερό κι αθέατο

  Διάγνωση: καρκίνος. Και ξαφνικά βρίσκεσαι μόνη σου σ'ένα δωμάτιο σκοτεινό. Ξαπλωμένη. Θες να κλάψεις. Μα τα δάκρυα δε μπορούν να ξεφύγουν απ'την άρνησή σου. Προσπαθείς με τη λογική. Να σκεφτείς, να βάλεις τα πράγματα κάτω. Να ορίσεις ανθρώπους, στιγμές, λέξεις, σκέψεις, αισθήματα. Μα αδύνατο. Αδύνατο. 
  Ώσπου αφήνεσαι. Τα δάκρυα ορμούν, σωστοί χείμαρροι απ'τη μοναξιά των ματιών σου. Κλαις, κλαις για ώρα. Τα χέρια σου σφιχταγκαλιάζουν το πονεμένο σου κορμί. Σηκώνεσαι. Με αργά βήματα φτάνεις ως την μπαλκονόπορτα. Ανοίγεις την πόρτα. Το καλοκαιρινό αεράκι σε τυλίγει μες στη σιωπή. Σηκώνεις τα μάτια σου ψηλά. Το βλέμμα σου συναντιέται με τ'άπειρα αστέρια. 
  Χωρίς να το καταλάβεις, μια φωνούλα μέσα σου αρχίζει να ψελλίζει μια προσευχή. Άθελά σου αρχίζεις να μετέχεις και συ. Έλα, αν υπάρχεις, στη ζωή μου. Μ'ακούς, Θεέ μου; Ή μιλάω στο πουθενά; Αν υπάρχεις, έλα. 
 Και κλείνεις τα μάτια. Και, μέσα στη σιωπή της μεγαλούπολης, γεύεσαι μια θάλασσα γαλήνης. Και μέσα απ'τη γαλήνη χιλιάδες αστέρια ξεκολλούν απ'τον ουρανό. Και μαζί τους άλλες τόσες ομπρέλες χορεύουν στο ταξίδι του ανέμου. Και συ; Δε ξέρεις τι και πώς και γιατί. Η καρδιά σου γεύεται μυστικά κι η μοναξιά σβήνει απρόσμενα όπως ήρθε. Κάτι μέσα σου πια σε πλημμυρίζει ελπίδα. 


απ'την αληθινή ιστορία της Βασιλικής

4 σχόλια:

  1. Τι όμορφο και κρύβει μέσα του τόση δύναμη ψυχής!!!!
    Καλή εβδομάδα φίλε μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσα να δώσω πλήρη ...ανάλυση φίλε μου γι' αυτό το θέμα.Σε διαβεβαιώ ότι το πως αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις είναι θέμα καθαρά προσωπικό .Κάνεις απλά το σταυρό σου και λες στη προσευχή σου: Θεέ μου είμαι έτοιμη για ότι πεις ..και προχωράς με χαμόγελο και απόφαση.Το άσχημο για μένα είναι να ζητάς βοήθεια όταν μόνο Τον χρειάζεσαι.Τον έχω όμως κουράσει να ζητάω βοήθεια για όλους τους άλλους εκτός από εμένα, τόσο που τα βράδια όταν Του ζητάω ..κάτι για κάποιον Του λέω: -Πάλι εγώ είμαι..αν θες με ακούς..αν πάλι σε χρειάζεται κάποιος περισσότερο..θα καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα και καλη εβδομαδα αγαπητε μου
    δυναμη και κουραγιο σε ολους τους συνανθρωπους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή