Disable_right_click


Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ν'αγαπάς, φίλε

Κι αν δε βρεις δρόμο... Φτιάξε.
Στην αγάπη δεν υπάρχουν έτοιμοι δρόμοι...

Είχε μάθει να ζητιανεύει αγάπη. Να ψάχνει αφορμές, να κυνηγάει κάθε λεπτή υποψία της. Μα όσο κι αν έψαχνε, πάντα τα αδιέξοδα, εμμονικά, της έκλειναν κάθε δρόμο. Μέχρι που μια νύχτα, άκουσε στων αστεριών τη συνοικία πως στ'ανθρώπινα τα σταυροδρόμια, ανθρώπους θ'απαντάς. 

Ο καθένας μας ζητάει την αγάπη. Την ονειρεύεται με χίλιους τρόπους. Την περιμένει, τη λαχταρά. Έτσι είμαστε πλασμένοι. Μα, λίγο η συνήθεια, λίγο τα σκοτάδια μας, λίγο -αν θες- και ο εγωισμός μας, μας μπερδεύουν. Κι αν δούμε πυροτεχνήματα αγάπης, εντυπωσιαζόμαστε. Μα τα πυροτεχνήματα είναι φτιαγμένα να διαρκούν για μια στιγμή. 

Νιώθω πως η αληθινή αγάπη είναι ατέλειωτη σαν τον ουρανό. Ίσως επειδή έχει αλλού την πηγή της. Και το θεϊκό αεράκι την απλώνει, δροσερή, σε μέρη που εμείς δεν την περιμένουμε. Μοιάζει να'ναι τόσο περίεργη. Τόσο δυναμική. Τόσο εφευρετική. Σε γεμίζει κι όλο τη θες πιο πολύ. 

Ν'αγαπάς, φίλε, όσο μπορείς πιο πολύ. Μα να μη μένεις ζητιάνος κολλημένος στους ανθρώπους. Να μην περιμένεις ανταπόκριση για ν'αγαπήσεις. Κάνε την καρδιά σου φωλιά ζεστή για όσους περιμένουν μια γωνιά. Μα μετά πέτα ψηλά. Όπως τα χελιδόνια. Ακολούθα τον ουρανό, άσ'τον να σου δείξει εκείνος πού να πετάξεις. Κάνε προσευχή, πες μια ευχή από την καρδιά σου και πέτα. Μη μένεις στάσιμος. Πέτα.


υγ: Το δίστιχο στην αρχή είναι φράση του Μ.Λουντέμη

7 σχόλια:

  1. Ο Λουντέμης, τα χελιδόνια, ο ουρανός με γύρισαν στην πρώιμη εφηβεία. Παιδί ακόμα, μα θες να πετάξεις… Τώρα βάλαμε τα χελιδόνια στη φωλιά και φοβόμαστε το πέταγμα, αγαπητέ Σεβάχ. «Ακολούθα τον ουρανό»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι είναι τόσο ωραία αυτή η αγάπη, η χωρίς αντάλλαγμα...
    Καλό σου βράδυ φίλε μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καρδιά πρέπει να είναι ελεύθερη
    να νιώθει και να δίνει...

    Καλημέρα φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ να αγαπας πολύ, πάρα πολύ με όλη σου τη δυναμη Σεβαχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι πιο όμορφο ποιητικά και ρομαντικά αγκλιασμένο,λόγια απαλά σαν χάδι,λόγια αλήθειας σαν νανούρισμα της πραγματικότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο υπέροχο και πόσο αληθινό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή