Disable_right_click


Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Έρωτας ή τίποτα

(...) Ερωτικοί ως τον θάνατο. Και τότε καταργείται ο θάνατος. Γιατί το θαύμα της ζωής που υπερβαίνει το τυχαίο και το δοσμένο, δε σβήνει ποτέ. Συντελείται σε μια σκυταλοδρομία ζωής που υπερβαίνει τις φθαρτές ατομικότητες.

απόσπασμα απ'το υπέροχο βιβλίο του Δημήτρη Καραγιάννη "Έρωτας ή τίποτα" των εκδόσεων Αρμός

  Το μελετώ σιγά-σιγά, κυρίως καθώς ταξιδεύω κι όλο μου ανοίγει ορίζοντες. Είναι πραγματικά ένα απ'τα πιο όμορφα βιβλία που έχω πιάσει στα χέρια μου. Η πένα του Δημ.Καραγιάννη, χωρίς να κουράζει, ανοίγει νέους ορίζοντες, οριοθετεί τα αυτονόητα δίνοντας με το δικό του ξεχωριστό προσωπικό τρόπο το έναυσμα για τη θέαση του υπαρκτού, της αληθινής κίνησης του γνήσιου και τόσο παρεξηγημένου στην εποχή μας έρωτα. Χωρίς αυτόν η ζωή μας μαραζώνει κι αποχρωματίζεται βαδίζοντας σ'έναν αργό ψυχικό θάνατο. Δεν έχει ανάσες, δεν έχει ουσία, δεν έχει νόημα. Όπως γράφει και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, "η παραίτηση από το να είμαστε ερωτικοί, οδηγεί στην παραίτηση από την ίδια τη ζωή". 
  Να το αναζητήσεις. Είναι ύμνος προς τη ζωή. Προς την ενότητα. Προς την έξοδο απ'το 'εγώ'. Φαντάζομαι πως θα κυκλοφορεί και σε πολλά μεγάλα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια. Να με θυμάσαι στην προσευχή σου.

4 σχόλια:

  1. καλημέρα Θαλασσινέ,
    σ'ευχαριστούμε για τη μοιρασιά..
    να'σαι σίγουρος πως θα το αναζητήσουμε!
    η κρίση και η περιγραφή σου πολύτιμα!

    καλή δύναμη
    το βλέμμα ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε πάρα πολύ Σεβάχ εννοείται οτι θα το προτιμήσουμε αφου το προτείνεις και σε εμπιστέυομαι απόλυτα !! να είσαι καλά σε χαιρετώ και σε καλημερίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί οἱ ἄνθρωποι ὑπάρχουν ἀπ᾿ τὴ στιγμὴ ποὺ βρίσκουνε
    μιὰ θέση
    στὴ ζωὴ τῶν ἄλλων.
    Ή
    ἕνα θάνατο
    γιὰ τὴ ζωὴ τῶν ἄλλων…

    (Η περιγραφή του βιβλίου, κάπως μου θύμησε Λειβαδίτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα φίλε μου , με κάνεις να πάω να το αγοράσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή