Disable_right_click


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Εσύ, φεγγάρι μου

Ο χρόνος, μια μικρή ανάσα
στο άπειρο ταξίδι των στιγμών

  Άλλη μια μέρα κύλησε κι απόψε. Βλέπω τον κόσμο να κυλάει γύρω μου κι αυτός. Όταν οδηγάς μηχανή, δυσκολεύεσαι να συγκρατείς λεπτομέρειες πολλές. Αυξάνεις ταχύτητα, ο αέρας χτυπάει το πρόσωπό σου, τα χέρια, τα πόδια. Κάτι σαν τη ζωή. Όσα μας απασχολούν οι "μέριμνες", αυξάνουν την ταχύτητά μας. Και, ώρες-ώρες, νιώθω πως μας κάνουν ν'αφήνουμε τη ζωή πίσω μας ξεχνώντας την. 
  Σταματώ τη μηχανή στην άκρη της παραλίας. Νύχτωσε και το φεγγάρι, τυλιγμένο στο ασημένιο του φως, αιωρείται πάνω απ'το μαύρο κρύσταλλο της θάλασσας. Αυτός ο καταπραϋντικός, μαγευτικός της ήχος που αγκαλιάζει αυτό το γλυκό κομμάτι γης. 
  Κι εσύ, φεγγάρι μου, απόψε, έτσι στολισμένο, τι να θες να τραγουδίσεις; Αισθάνομαι πως έχεις μέσα σου όλα τα όνειρα των παιδιών. Τα γέλια της ανεμελιάς. Τις προσευχές τις πιο αληθινές, τις αγκαλιές τις πιο μεγάλες. Εσύ, φεγγάρι μου, κάθε βράδυ απλώνεις το φως σου μυσταγωγικά όπως οι ψαράδες τα βραδινά δίχτυα τους στο γιαλό.
  Τελικά, είναι οι στιγμές που χαράζονται μέσα μας. Όχι οι έγνοιες μας, τα προγράμματά μας. Είναι μέγα μυστήριο αυτό. Κλείνω για λίγο τα μάτια μου. Εισπνέω αργά τον αλμυρό ήχο των κυμάτων που πηγαινοέρχονται στη χρυσή αμμουδιά. Δώσε φως στις καρδιές, Χριστέ μου. Δώσε φως να βλέπουν. Ν'αγαπούν. Να ονειρεύονται. Μέσα σ'αυτή τη μαγική νύχτα... 
  Το κρύο αρχίζει να κάνει πάλι αισθητή την παρουσία του. Το αεράκι μ'αναγκάζει να σηκώσω το γιακά. Να βάλω τα χέρια στις τσέπες. Ώρα να πηγαίνω. Η ζωή κυλάει όσο την αγαπάμε και το θέλουμε. Καληνύχτα. Να 'σαι καλά.

6 σχόλια:

  1. "Τελικά είναι οι στιγμές που χαράζονται μέσα μας..."

    "Η ζωή κυλάει όσο την αγαπάμε και το θέλουμε."

    Αυτά τα δυο τα κρατώ να τα θυμάμαι...
    Καλό ξημέρωμα σου εύχομαι και πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές και σκέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο όμορφη εικόνα μας έδωσες.. Αχ αυτές οι παραλίες .. αυτό το φεγγάρι που φωτίζει τις νύχτες μας..
    Είσαι τυχερός τόσο πολύ που μπορείς και βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα..
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφες σκέψεις και εικόνες, καλέ μου Σεβάχ!
    Να σε έχει ο Θεός καλά.. να συνεχίσεις να μας ταξιδεύεις!
    Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως λέει και το τραγουδάκι ''φέρτε μου το φεγγαράκι που ναι σα φλουρί χρυσό, το μισό θα στο χαρίσω και θα κρατήσω το άλλο μισό''
    και τι θα κάναμε χωρίς τα αστεράκια και τα φεγγαράκια που λες;

    Κάνε μια γυροβολιά και για μας Σεβαχ που το πάμε όλο με τα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή