Disable_right_click


Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σου δίνω αγάπη επειδή σ'αγαπώ!

Σας δίνω αγάπη, επειδή σας αγαπάω, όχι επειδή περιμένω να με αγαπήσετε. Αν δίνω επειδή περιμένω κάποια ανταπόδοση, σίγουρα θα γίνω δυστυχισμένος. Όταν λες καλημέρα σε κάποιον, το κάνεις επειδή θέλεις να το πεις και όχι επειδή περιμένεις κάτι. Αν περιμένεις κάποια ανταπόδοση και δεν πάρεις, τότε στεναχωριέσαι: "Το 'ξερα ότι δεν έπρεπε να του πω καλημέρα".
Μερικές φορές βγαίνω και λέω καλημέρα σε κάποιον και αυτός -έχουμε φτάσει πραγματικά σ'αυτό το σημείο- γυρίζει και με ρωτάει: "Γνωριζόμαστε"; "Όχι", του λέω, "αλλά δε θα ήταν ωραίο;". Καμιά φορά λένε όχι. Δικαίωμά τους. Εγώ, όμως, έκανα αυτό που ήθελα. Είπα καλημέρα. Κι αυτοί έκαναν αυτό που ήθελαν είτε ανταποδίδοντας είτε όχι.
Αν δεν προσδοκούμε τίποτε, έχουμε τα πάντα. Αγάπα επειδή θέλεις να αγαπάς. Δίνε επειδή θέλεις να δίνεις. Τα λουλούδια ανθίζουν επειδή έτσι είναι  η φύση τους, όχι επειδή τα θαυμάζουν οι άνθρωποι! Ζήσε και αγάπα επειδή θέλεις. Επειδή αυτή είναι η φύση σου.

απόσπασμα απ'το βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια "να ζεις, ν'αγαπάς και να μαθαίνεις", εκδ.Γλάρος

photo by Seirios

6 σχόλια:

  1. Τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να κάνεις ό,τι κάνεις χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση.Άνθρωποι είμαστε με αδυναμίες!Πώς να φτάσουμε να πούμε....Αγαπώ γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...;;;Δύσκολο να επιτευχθει,αλλά όχι και ακατόρθωτο.Ας ευχόμαστε να μας δίνει ο Κύριος διάθεση πολλή και υπομονή και να μην τα παρατάμε με το πρώτο στραβοπάτημα!Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άννα-Μαρία ήδη έκανες το πρώτο βήμα στην πορεία για την αγάπη!
    Και θυμάμαι κάτι που είχε πει ο Ρισελιέ: "Η απόσταση δεν είναι τίποτα. Μόνο το πρώτο βήμα στοιχίζει".
    Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αγαπήσουμε πραγματικά και δυνατά κι όταν έρθει η απογοήτευση, (που θα ρθει) εμείς οι χριστιανοί ξέρουμε να λυγίζουμε τα γόνατα μπροστά σ Αυτόν που μας αγάπησε αληθινά και εμείς πρώτοι,Τον απογοητέυσαμε...
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβαχ μου, σε ευχαριστώ για την παραπομπή! Συμβαίνουν δύσκολα πράγματα στη ζωή μου, απρόοπτα κι έτσι σας έχω χάσει. Τι όμορφο απόσπασμα αυτό που διάλεξες, από το βιβλίο του Μπουσκάλια. Να ένα βιβλίο που το διαβάζεις πολλές φορές κι όλο και κάτι νέο σου αποκαλύπτεται!

    Καλό Απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή δύναμη, αδερφέ μου. Ό,τι και αν σου συμβαίνει... Θα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή