Disable_right_click


Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Για φαντάσου...


Στη γωνιά της αυλής, μέσα στα σαπουνόνερα,
κάτι τριαντάφυλλα καμπούριασαν απ'το βάρος της ευωδιάς τους.
Κανένας δε μύρισε αυτά τα τριαντάφυλλα.
Καμιά μοναξιά δεν είναι μικρή.

Γιάννης Ρίτσος


Δεν ήξερα με ποιο τρόπο να ξεκινήσω να γράφω αυτά που η καρδιά μου τώρα τόσο έντονα αισθάνεται... 
Μιλούσα χτες μ'ένα φίλο και στο mail του μου έλεγε πως η βδομάδα που έρχεται γι'αυτόν είναι πολύ δύσκολη. Ετοιμάζεται για μια αξονική και άμεσα για μια εγχείρηση. Πολύ βαρύς σταυρός ο καρκίνος. 

Τα μεγάλα λόγια δεν έχουν θέση εδώ. 
Έχω μόνο μια καρδιά. Μικρή. Που, όμως, μπορεί να μεγαλώνει, να μεγαλώνει. Να γίνεται αγκαλιά. Να γίνεται θάλασσα ολάκερη. 

Του λέω, θα δώσω το όνομά σου να το μνημονεύουν μέρα και νύχτα. Στα κελλιά τους οι μοναχοί, σαν γονατίζουν, κάνουν ολόκληρο τον κόσμο μια ευχή. Πύρινη σαν φλόγα, πηχτή σαν δάκρυ καρδιακό. Αληθινή σαν την αγάπη. 

Σιωπηλά. Μόνο έτσι αξίζει...

Μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο πια. Παρκάρω τη μηχανή στην άκρη του δρόμου και κατηφορίζω προς την παραλία. Έχει πιο πολύ κρύο απόψε. Κλείνω το φερμουάρ της ζακέτας και βάζω τα χέρια στις τσέπες. Ο σταθερός ήχος των κυμάτων στην ακροθαλασσιά έχει κάτι καταπραϋντικό. 
Παίρνω μια βαθιά ανάσα και σηκώνω το βλέμμα μου ψηλά. Χιλιάδες τ'αστέρια. Μου θυμίζουν όλα μου τ'αδέρφια που νιώθουν μόνα τους εκεί στο νοσοκομείο. Μου θυμίζουν τις λίγες -μα τόσο πύρινες- γραμμές απ'το mail του Γιώργου. 

Μπορεί να βαδίζει ο καθένας το δικό του δρόμο, μα αν γινόμασταν όλοι μια καρδιά... 
Μια απέραντη, μεγάλη καρδιά...
Για φαντάσου...
Το δάκρυ σου στα μάτια μου...
Για φαντάσου...


10 σχόλια:

  1. Περαστικά του. Δύναμη σε εκείνον, σε σένα, στους δικούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ax σε κάθε σπιτικό υπάρχει κι από ένας ασθενής, άλλοι το παθαίνουν από δική τους αμέλεια κι άλλοι από ριζικό. Όλοι οι δικοί μου που χάθηκαν είχαν μια μεγάλη κρατημένη στεναχώρια μέσα τους που δεν την αντιμετώπιζαν ποτέ. Όλοι είχαν κι από κάτι, ένα μεγάλο μυστικό, μία μεγάλη πίκρα, έναν μεγάλο καημό και πολλή μα πολλή υπερηφάνεια. Έναν τρόμο να μην πέσουν στην ανάγκη του άλλου. Τι σου λέω τώρα όμως ε; Κι εγώ κουβαλάω ένα μικρο καλοήθες αδένωμα του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα. Ήμουν παρά πολύ τυχερή που το πρόλαβα σε μικρό μέγεθος. Κάθε εξάμηνο μετά τις εξετάσεις έχουμε γιορτή. Ένα χαπάκι υπόθεση είναι όλη η θεραπεία αλλά η μεγάλη δουλειά γίνεται στον τρόπο ζωής. Κάποτε ήμουν πολύ ακατάδεχτη θεωρώντας το αρετή, τώρα ζητάω βοήθεια για το κάθε τι. Και μια μέρα να αναστατωθώ, απορυθμίζονται οι αδένες μου και πέφτω στο κρεβάτι. Όλοι το κουβαλάμε αυτό το ρημάδι και πρέπει όλοι να αλλάξουμε τις ζωές μας. Την αγάπη μου στο φίλο σου και ξέρεις εσύ τι θα τους πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι ας προσευχόμαστε !!! ευχομαι δύναμη ψυχική και σωματική
    να εισαι καλά που μου θυμίζεις παντα να είμαι ανθρωπος καλημέρα καλή εβδομάδα σε όλους τους παθόντες που περνούν μεγαλύτερες δυσκολίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυναμη και πιστη ευχομαι..πριν απο μερικους μηνες εχασα τη φιλη μου απο καρκινο..27 χρονων..,δεν υπαρχουν λογια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή δύναμη στον Γιώργο!
    Θα συμφωνήσω πως η μόνη απάντηση είναι η προσευχή....
    Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου και μόνο που του "κρατάς" το χέρι έστω και νοερά φθάνει..του δίνεις δύναμη πίστεψε με ..το έχω ζήσει με πολλές φίλες άγνωστες που μου ζήτησαν κάτι τέτοιο στα μέιλ μου..Αυτό το καιρό με βασανίζει η έννοια για τον άνδρα μου που βήχει..και ανησυχώ..και τον σκέπτομαι συνέχεια..και..και..μετά κάνω το σταυρό μου, φιλώ τη μικρή Παναγίτσα που έχω στο προσκεφάλι μου δωράκι μιας άγνωστης τέτοιας φίλης το καιρό που ήμουν στη κλινική και τότε όλα μου φαίνονται ότι θα γίνουν όπως πρέπει..Είσαι καλό παιδί Γιώργο μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι ο Γιώργος και τελικά ετοιμάζομαι για εγχείρηση.Ετσι θέλει η Παναγία.Νιώθω πολυ δυνατός χάρη στις προσευχές και στην αγάπη όλων σας και κυρίως του Γιώργου.Η προσευχή είναι το μοναδικό όπλο μου.Δε σας κρύβω ότι παρόλο που ταλαιπωρούμαι πέντε χρόνια με χειρουργεία και θεραπείες, αίσθάνομαι πιο δυνατός από ποτέ και γεμάτος από τη χάρη του Θεού.Ο πόνος βέβαια είναι μεγάλος, ειδικά όταν εισαι νέος κι έχεις τέσσερα παιδιά που διαρκώς αναρρωτιούνται γιατι να συμβαίνουν όλα αυτά στον πατέρα τους.Ζητώ, λοιπόν, ικετευτικά την αγάπη και την προσευχή όλων σας τέσσερις ημέρες πριν από το χειτουργείο.Σας αγαπώ όλους...Καλή αντάμωση, όποτε κι όπου θέλει ο καλός Θεός.

      Διαγραφή
  7. Καλή δύναμη και κουράγιο στον φίλο Γιώργο!
    Ο Θεός να ευλογήσει, καλέ μου Σεβαχ!
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα και ένα καλό φθινόπωρο!
    Να είσαι καλά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ενώνονται οι προσευχές, η δύναμη χιλιοπολλαπλασιάζεται και ο Γιώργος με τη δύναμη της Αγάπης των συνανθρώπων του, θα βγει νικητής!
    Μπράβο Μαρία που κινητοποίησες τη δύναμη του διαδικτύου!
    ΑΦιλάκια τρυφερά και καλή δύναμη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή