Disable_right_click


Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Είμαστε όλοι μαζί!

Ας αποκτήσουμε λοιπόν κι εμείς αγάπη, ας αποκτήσουμε ευσπλαγχνία για τον πλησίον. Και έτσι θ'αποφεύγουμε να καταλαλούμε, να κατακρίνουμε, να εξουδενώνουμε τους άλλους. Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον σα να είμαστε μέλη του ίδιου σώματος. Ποιος είναι εκείνος που, επειδή έχει μια πληγή στο χέρι του ή στο πόδι του ή σε κάποιο άλλο μέλος του σώματός του, σιχαίνεται τον εαυτό του (...); Και με λίγα λόγια δεν κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να το γιατρέψει; 
Έτσι έχουμε κι εμείς χρέος να υποφέρουμε με όσους υποφέρουν, να τους συμπαραστεκόμαστε όσο μπορούμε - κι εμείς οι ίδιοι και με τη βοήθεια άλλων πιο δυνατών στην πνευματική ζωή- και να επινοούμε και να μεταχειριζόμαστε όλα τα μέσα, για να βοηθήσουμε και τους εαυτούς μας και τους αδερφούς μας. 
Γιατί είμαστε ο ένας μέλος του άλλου, όπως λέει ο απ.Παύλος. Και αφού "είμαστε όλοι ένα σώμα, και καθένας μέλος του άλλου, τότε αν υποφέρει ένα μέλος υποφέρουν ταυτόχρονα όλα".

απόσπασμα απ΄το βιβλίο "αββά Δωροθέου -Έργα ασκητικά", εκδ. Ετοιμασία (C 2005)

υγ: Η φωτογραφία είναι έργο του κ.Κων/νου Ξενόπουλου τον οποίο και ευχαριστώ θερμά!

2 σχόλια:

  1. Χαίρε φίλε μου,
    ωραίο το σημερινό απόσπασμα...μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να νοιώθουμε όλους τους συνανθρώπους μας σαν αδελφούς μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Σεβάχ...
    Πολύ όμορφο θέμα και πάντα επίκαιρο γιατί αυτός ο εχθρός ειναι πάντα εδώ... Ο Εγωισμός.... που προκαλεί και την κατάκριση.

    Και εδώ κάτι πολύ ωραίο που διάβασα για το θέμα αυτό.
    http://stonagona.blogspot.de/2012/12/blog-post_9558.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή