Disable_right_click


Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Μια νύχτα μετά

Κάπου ανάμεσα στις εορταστικές βόλτες, στα πολύχρωμα στολίδια και στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, σταματώ για λίγο. Κοιτάζω πίσω μου. Από το πρωί μέχρι τώρα έζησα τόσες στιγμές. Τόσες ανάσες. Τόσα χνάρια απ'τα βήματα της καρδιάς.

Τα βήματα πίσω μου δείχνουν πως ξεκίνησα σήμερα τη μέρα μου απ'τη Φάτνη. Έκανα σίγουρα το "καθήκον" μου σαν τυπικός, "καλός χριστιανός". Μα, μήπως δεν πήρα μυρωδιά απ'το Μυστήριο που έγινε; Αναρωτιέμαι... 

Ήρθε στον κόσμο μας. Στ'αλήθεια ήρθε. Για μας ήρθε. Να μας συναντήσει, να μας δώσει εκείνο που σ'όλη μας τη ζωή αναζητούμε: την ευτυχία. Αυτή την τόσο παρεξηγημένη λέξη. Ήρθε για όσους Τον πιστεύουν και για όσους τον αρνούνται. Ήρθε για να σπάσει τη μιζέρια μας, τη σκληράδα της καρδιάς μας. Η αγκαλιά Του δεν αρνήθηκε ποτέ κανέναν.

Χριστέ, ήρθες και μάλλον δεν σε κατάλαβα. Είμαι τόσο απασχολημένος με το τι θα κάνω μετά. Οι έγνοιες μου, τα προβλήματά μου είναι ο κόσμος μου. Δυστυχώς είμαι αποκλεισμένος στον εαυτό μου. 

Χριστέ μου, ήρθες μέσα στην απέραντη σιωπή στον κόσμο μας. Στον κόσμο μου. Και δυσκολεύομαι να σε ακούσω γιατί έχω μάθει να φωνάζω.

Μάθε με, Χριστέ μου, να σιωπώ. Και μέσα στη σιωπή να ψάχνω το γλυκό Σου Φως. Ούτως ή άλλως, ένα πράγμα ζήτησες: να σου δώσω τις αμαρτίες μου, τα σκοτάδια μου.

Στέκομαι κι απόψε, μια νύχτα μετά την Γέννησή Σου, ανάμεσα στη λογική και στο υπέρλογο. Ανάμεσα στη συνήθεια και στην αλήθεια. Ανάμεσα στη ψευτοζωή και στις ανάσες που ευωδιάζουν γλύκα. 

Δείξε μου, το Φως Σου. Σε παρακαλώ με όση δύναμη έχει η παγωμένη μου καρδιά. Δείξε μου τον αληθινό δρόμο προς την αγάπη.

υγ: Χρόνια πολλά, αδέρφια μου! Και σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ για τα σχόλια, τις ευχές και τα mail που μου στέλνετε. Τι να πω... Με έχετε κατασυγκινήσει.
υγ2: Φωτογραφία από εδώ

9 σχόλια:

  1. Από τις ομορφότερες αναρτήσεις σου φίλε μου, αλήθεια πόσο δίκιο έχεις! Φίλε μου Χρόνια Πολλά να είναι η ζωή σου γεμάτη από την Αγάπη που διδαχθήκαμε και εύχομαι να είσαι πάντα αυτό που είσαι για μας..ένα φως..ένα καθάριο φως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά , με αγάπη, υγεία και γαλήνη Σεβάχ.
    Έχω χαθεί γιατί δεν τα προλαβαίνω όλα!
    Να περνάς καλά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις καλύτερες ευχές μου με αγάπη, πίστη και ελπίδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός ετέχθη!
    Χρόνια πολλά αγαπημένε μου φίλε!
    Ο γεννημένος Χριστός μας, εύχομαι να σου χαρίζει υγεία, αγάπη και ότι άλλο σου λείπει :)

    υ.γ. "Δυστυχώς είμαι αποκλεισμένος στον εαυτό μου"...μα πόσο μέσα στο μυαλό μου είσαι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια σου πολλά Σεββάχ!!! Ήρθε ήρθε!!! Μη στεναχωριέσαι μωρέ για τίποτα. Αφού ήρθε θα σε ζυγώσει και θα τα ξεχάσεις όλα! Θα δεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα Σεβάχ μου με ευλογίες Θεού!
    Με συγκίνησε αυτή σου η ανάρτηση και σε ευχαριστώ!
    Ο Θεός να σε έχει καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά! Ήρθε για να μας βοηθήσει να δούμε καθαρά κάποια πράγματα.. Ήρθε για να μας δείξει τον τρόπο να βρούμε την ευτυχία...

    Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο ταυτίζομαι με την παραπάνω ανάρτηση...
    Τα μάτια μου ανοιχτά κι όμως δεν βλέπουν τίποτα, είναι σαν να' χει πέσει απόλυτο σκοτάδι. Τα αυτιά μου αδύνατο ν' ακούσουν άλλον ήχο πέραν από αυτόν της φωνής μου που παραμιλά μηχανικά χωρίς τίποτα να λέει. Και η καρδιά μου έρημος παγωμένη.
    Η αγάπη του Χριστού μας πυρωμένη, πελώρια, αιώνια, ανίκητη, θα μπορέσει να διαπεράσει τον εγωκεντρισμό και την απάθειά μας;
    Πρέπει να κάνουμε κι εμείς ένα βήμα προς το Χριστό, να τολμήσουμε να ανοίξουμε την πόρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή