Disable_right_click


Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μάθε να'σαι αυθεντικός...

Περιτριγυρίζομαι από ένα σωρό υπέροχους ανθρώπους που, όμως, (λόγω του χώρου) έχουν ένα έντονο αρνητικό χαρακτηριστικό: υποκρίνονται. Δείχνουν άλλο πρόσωπο απ'αυτό που πραγματικά είναι. Καθένας για διαφορετικό λόγο ίσως, όμως το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο...
Σ'ένα κόσμο γεμάτο προσωπεία, η υποκρισία θαμπώνει την ατμόσφαιρα αργά, ολέθρια και υπνωτικά. Παρατηρώ τον καθένα προσεκτικά. Πέρα απ'την υποκρισία εντοπίζω αρκετά στοιχεία καλοσύνης, εξυπνάδας, κλπ. Ο Θεός μοίρασε τάλαντα σ'όλους ανεξαιρέτως. Μα η υποκρισία θολώνει την καρδιά τελικά, παραλύει και παραμορφώνει με τον καιρό τον άνθρωπο.
Θυμάμαι αυτό που λέει κάπου στο ευαγγέλιο: απ'το περίσσευμα της καρδιάς του μιλάει ο άνθρωπος. Αυτά που έχει μέσα του, αυτά θα εκδηλώσει με το λόγο του. Όμως, αν η καρδιά είναι θολωμένη, δηλητηριασμένη απ'την υποκρισία, τότε καταλαβαίνεις ποια είναι τ'αποτελέσματα.. Μια σύγχρονη Βαβέλ. Το "ναι" σου να'ναι αληθινό "ναι" και το "όχι" σου αληθινό "όχι" λέει πάλι κάπου αλλού στο ευαγγέλιο.
Κρύβοντας το αληθινό μας πρόσωπο, τα συναισθήματα, τους λογισμούς μας γινόμαστε δυσκίνητοι άνθρωποι. Όσο καταπιεζόμαστε δείχνοντας άλλο απ'το αληθινό μας πρόσωπο τόσο τα θάβουμε στο υποσυνείδητό μας: κάποια στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια με εκτυφλωτικά ωμό τρόπο. Σαν άγρια θηρία πεινασμένα.
Ναι! Να προσαρμόζεσαι στο κλίμα της δουλειάς σου, του κοινωνικού κύκλου σου χωρίς, όμως, να χάνεις την αυθεντικότητά σου. Την προσωπικότητά σου. Μάθε να'σαι διακριτικά αληθινός γιατί η αλήθεια ποτέ δε χάνει. Μάθε να'σαι αυθεντικός, επειδή έτσι ζωγραφίζεις έναν πανέμορφο ορίζοντα αγάπης μέσα σου και γύρω σου. Μάθε να ανταποκρίνεσαι στο καλό, γιατί μόνο αυτό λάμπει αιώνια.

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε μου,
    πολύ ωραία λόγια...αυτή την διακριτικότητα στην αλήθεια είναι που χάνω λιγάκι στην καθημερινότητα...ευτυχώς όμως με την βοήθεια του Κυρίου την ξαναβρίσκω (αργά ή γρήγορα)...!
    Να περνάς όμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφο το να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι! Με τη βοήθεια Του!

      υγ: Πόσο βαθιά η λέξη "γινόμαστε"... Κρύβει τόσα μέσα της...

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά... πάρα πολύ σωστό και αληθινό...
    Καλό μεσημέρι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομορφο κείμενο.
    Μου θύμησε την περίπτωση μιας φίλης μου, η οποία υποκρίνεται στις σχέσεις της με τους φίλους. Αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει φίλους και γνωστούς, να τους βοηθήσει και ύστερα από λίγο το μετανιώνει και λέει διάφορα άσχημα για εκείνους πίσω από την πλάτη τους.
    Και μάλιστα, θεωρεί ότι την εκμεταλλεύονται.
    Ομως, εκείνη ουσιαστικά υποκρίνεται.
    Δεν είναι αληθινή με τους άλλους και κυρίως με τον εαυτό της.
    Ανθρωποι μπερδεμένοι και δυστυχισμένοι.
    Τι κρίμα...
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία να δείξεις την αγάπη σου, καλή μου Βάγια, με την προσευχή :)
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα! "Να είσαι αυθεντικός και να μη φοβάσαι να είσαι διαφορετικός!" Σε πολλά επάγγέλματα συμβαίνει αυτό και δυστυχώς συμβαίνει και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Απορώ με την αντοχή τους πάντως..Μου φαίνεται πολύ πιο δύσκολο αυτό που κάνουν από το πολύ απλό να είναι ο εαυτός τους. (αλλά μη ξεχνάμε ότι κάποιοι υπολογίζουν μόνο το συμφέρον τους, γι'αυτό) Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή