Disable_right_click


Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Σαν την πιο σημαντική της ζωής μας!

Χτες βράδυ πήγαινα για ύπνο πολύ, μα πολύ προβληματισμένος. Στεναχωρημένος. Είναι μερικές μέρες που λες "όλες οι αναποδιές σήμερα μου ήρθαν μαζεμένες". 
Ξάπλωσα, λοιπόν, και προσπαθούσα να ηρεμήσω. Να μη σκέφτομαι κανένα απ'τα προβλήματα... 
Και μετά θυμήθηκα αυτό που λέει ο Nick Vujicic. Αυτός ο μαχητής της ζωής είχε πει: "Συμβαίνουν πράγματα που δε γνωρίζεις και δεν τα κατανοείς και δε ξέρεις αν θα τα βγάλεις πέρα. Διανύεις τις καταιγίδες της ζωής και δε γνωρίζεις πόσο θα διαρκέσουν κάθε φορά(...).Πρέπει να είσαι ευγνώμων! Είναι ψέμα να σκέφτεσαι πως δεν είσαι αρκετά καλός! Είναι ψέμα να σκέφτεσαι πως δεν αξίζεις τίποτα!".
Ε,λοιπόν, αυτό ήταν! Ξαναβρήκα το χαμένο μου κουράγιο! Έγραψα σ'ένα μικρό χαρτάκι αυτά τα λόγια του Nick και τα κόλλησα πάνω απ'το κρεβάτι μου. 
Έτσι, σήμερα το πρωί που γράφω αυτές τις φτωχές γραμμές, είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα! Να αγωνιστώ με καινούριο θάρρος, με πολλή ελπίδα. Τίποτα δεν έχει χαθεί! Τίποτα δεν έχει τελειώσει! 

Μια ολόθερμη καλημέρα σε όλους :)
Πάμε να ζήσουμε τη σημερινή μέρα σαν την πιο σημαντική τη ζωής μας! 

12 σχόλια:

  1. Ενώ η ελπίδα είναι κρυμμένη μέσα μας πάντα χρειάζεται κάτι για να μας παρακινήσει! Χαίρομαι πολύ που το βρήκες αυτό το κάτι..οι δυσκολίες είναι για να τις ξεπερνάμε! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα Κατερίνα μου!
      Κάπου διάβασα ότι τα πιο όμορφα αγάλματα είναι αυτά που έχουν υποστεί τα περισσότερα χτυπήματα. Πολύ με ενέπνευσε...

      Διαγραφή
  2. Όχι στην απελπισία, η ζωή είναι ανυπόφορη μόνο για τους δυσσεβείς.
    Δεν πρέπει σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις και περιστάσεις να χάνετε το θάρρος σας ή να απελπίζεσθε. Η απελπισία φονεύει την ενέργεια που χρειάζεται για να λάβουμε στην καρδιά μας το Άγιο Πνεύμα. Ο απελπισμένος χάνει την προσευχή και νεκρώνεται για τον πνευματικό αγώνα.
    Να ξέρετε ότι τη στιγμή της αποθαρρύνσεως και της απελπισίας δεν σας αφήνει ο Κύριος, αλλά εσείς αφήνετε τον Κύριο. Οτιδήποτε θλιβερό κι αν σας συμβαίνει, καλέστε νοερά τον Κύριο Ιησού Χριστό που ζει μέσα στην καρδιά σας.
    Εκείνος περιμένει την πρόσκλησή σας. Μην απογοητεύεσθε και μη νιώθετε στενοχώρια για τη ζωή σας. Η ζωή είναι ανυπόφορη μόνο για τους δυσσεβείς, αλλά όποιος πιστεύει στον Ιησού Χριστό και ελπίζει σ' Αυτόν, πρέπει να χαίρεται και να εκτιμά τη ζωή.
    Η επίγεια ζωή μας είναι απαραίτητη σαν προετοιμασία για την αιώνια ζωή: για να δοξάσουμε εδώ τον Θεό, να ευεργετήσουμε τον πλησίον και να επιτύχουμε την Αιώνια Βασιλεία δια της στενής οδού που προστάσσει το Ευαγγέλιο.
    Η ζωή δεν μας δόθηκε για επίγειες απολαύσεις. «Μακάριοι οι κλαίοντες νυν», όχι οι γελώντες.
    Η απελπισία, η νωθρότητα και η αμέλεια είναι οι τρεις γίγαντες με τους οποίους είναι δεμένο όλο το ανθρώπινο γένος.
    Στάρετς Σάββα
    Με αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυνατή ανάρτηση!
    Καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της μέρας σου! Να είσαι καλά, Σεβάχ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία λόγια....ωραία εικόνα....μάλλον ήρθε η ώρα να ζήσουμε τις στιγμές μας... :)))
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά ας παίρνουμε δύναμη από το μεγαλείο τέτοιων ανθρώπων!
    Όταν λυγάμε στα εύκολα.....
    Φιλιά πολλά Σεβάχ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή